«Оркестр мрії» зіграє для киян

04.11.2011

Московські гастролери продовжують тішити киян регулярною присутністю на київській сцені. Заспівувачем театрального листопада став епатажний літератор і актор за сумісництвом Євген Гришковець. У Російській драмі він, зокрема, зіграв свої знамениті «Дредноути», які, зважаючи на невтомне бажання автора читати їх знову і знову, шанувальники пана Євгена вже вивчили напам’ять.

Сьогодні артистичне подружжя Валентина Гафта та Ольги Остроумової запрошують у Будинок офіцерів на «Неювілейний вечір», вхід на який прихильникам творчості зірок радянського кінематографа обійдеться в суму від 160 до 890 грн. На глядачів чекають епіграми, історії «з–за лаштунків», актори також обіцяють відповісти на найвідвертіші запитання... Як відомо, буквально кілька тижнів тому 76–річного Валентина Гафта госпіталізували в НДІ ім. Скліфосовського з діагнозом «ішемічна хвороба серця». Але невдовзі його виписали з лікарні, вiн приступив до роботи. Остроумова — актриса Театру імені Моссовєта, Гафт служить у «Совремєнніку». Симбіоз двох великих людей i представників різних театральних шкіл є гарантом того, що вечір буде не лише неювілейний, а й ненудний.

Костянтин Хабенський та Михайло Пореченков знову везуть до нас «Білу гвардію» (19 листопада, Жовтневий палац, квитки від 300 до 2500 грн.) Знову ж таки, ця МХАТівська вистава — не першої свіжості, в Києві її також бачили, але високий рейтинг виконавців (телевізійні серіали — це таки сила) дозволяє сподіватися на пристойний відсоток проданих квитків. До того ж після прем’єри «Білої гвардії» в театрі Хабенський з Пореченковим знялися в однойменному фільмі Сергія Снєжкіна, а значить, переосмислили цю історію і, не виключено, вирішили «штурмувати» свої образи Турбіна та Мишлаєвського з іншого флангу.

22 та 23 листопада зустрічайте Олега Меньшикова у виставі «Оркестр мрії» (Національна опера, квитки від 350 до 3350 грн). Меншиков прочитає кілька глав зі своєї книги мемуарів, а ілюструватимуть найяскравіші моменти з життя актора музиканти його оркестру. «Ви знаєте, зараз такий час — усі пишуть книги, — анонсує свій спектакль зі сцени Олег Євгенович. — Хтось романи, але в основному мемуари, спогади... Я теж вирішив написати. Тільки книгу незвичайну. Вона буде такою музичною. Кожна глава — своя мелодія...»

Як ми уже повідомляли, маршрутом у напрямку Києва рухається і ювіляр Роман Віктюк. 23 та 24 листопада його театр покаже киянам «Майстра і Маргариту» та «Короля Артура».