Україноцентричний космополіт

Україноцентричний космополіт

Сьогодні в Польщі поховають Богдана Осадчука, публіциста, громадського діяча, одного з двигунів активної української діаспори в Європі, «європеїзатора» України. Жив яскраво, помітно, а помер тихо, нечутно. Підходяще слово — «відійшов». Не потрапивши навіть у стрічки новин своєї улюбленої Батьківщини. Йому йшов 92–й рік.

Сталін на колесах. Із рогами?

Сталін на колесах. Із рогами?

Виявляється, першого «ста–лінобуса» випускали на маршрут ще 9 травня минулого року в Санкт–Петербурзі. Зреалізований віртуальний задум у такий спосіб «відстояти історичну справедливість» щодо заслуг Сталiна виник у петербурзького журналіста Віктора Логінова.

З Америки видніше?

З Америки видніше?

«У 1933—45 роках Україна стала найсмертельнішим місцем у світі», — стверджує у своїй новій книзі «Криваві землі: Європа між Гітлером і Сталіним» професор Єльського університету, що в США, Тімоті Снайдер.

Суд без діла

Суд без діла

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Нещодавні соціологічні дослідження свідчать: українці не довіряють вітчизняним судовим інстанціям та правоохоронцям. Опитування, проведене Євразійським iнститутом свобод, демонструє: більше половини респондентів (а таких понад 51 %) вважає, що рівень роботи правоохоронних органів та суду в Україні є незадовільним. Майже 37 % українців не зверталися би до суду навіть у разі потреби, тому що не бачать перспективи захисту.

Всі статті рубрики