Смертельний забіг

Смертельний забіг

Близько 9–ї ранку в селi Хряцка Герцаївського району загинув 14–річний Мар’ян Минзату. Хлопчик був зарахований до спеціальної групи, адже мав протипоказання до важких фізичних вправ, повідомляє Головне управління охорони здоров’я облдержадміністрації. «Дитина не була здоровою. З 10–річного віку він відрізнявся від однолітків — спостерігалося відставання у масі та зрості, — розповів Рослислав Калошин, в.о начальника Головного управління охорони здоров’я Чернівецької ОДА. — У 2009 році дитина пережила струс мозку. Тоді його оглянули районні фахівці та фахівці обласної клінічної дитячої лікарні. Діагноз — вегето–судинна дистонія змішаного типу, затримки фізичного розвитку, дифузний зоб першого ступеня. Лікарі звертали увагу на дитину. Згідно з нашим висновком, Мар’ян мав перебувати у спеціальній групі, тобто інтенсивні фізичні навантаження йому були протипоказані».

СС «Галичина» за викликом

СС «Галичина» за викликом

Таксі з назвою «СС Галичина» зарекомендувало себе досить успішно. Назва здається провокативною, але насправді «СС» розшифровується як соціальна служба. Львів’янам новинка припала до душі, адже асоціюється якщо не з українською дивізією, то вже точно з Січовими Стрільцями.

Нема бомби без експертизи

Нема бомби без експертизи

Чергове судове засідання, де розглядали справу Ігоря Мосійчука, Володимира Шпари та Сергія Бевза, відбулося у Солом’янському районному суді міста Києва. Цих молодих людей, які є активістами «Патріота України» і Соціал–національної асамблеї, звинувачують у підготовці теракту на День незалежності. Попри те, що затримані просили звільнити їх з–під варти, оскільки мають маленьких дітей, а народні депутати, зокрема «нашоукраїнець» Андрій Парубій, заявили про готовність узяти підозрюваних на поруки, Феміда задовольнила клопотання прокурора. Тож хлопці житимуть у Лук’янівському СІЗО ще два місяці.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Депутати, бережiть печiнку!

Депутати, бережiть печiнку!

«Депутати, бережіть печінку!» — з такими закликами зустрічали вчора народних обранців на «пiдступах» до Верховної Ради члени Всеукраїнської громадської організації «Зупинимо гепатит». Так починалася акція «Експрес–тест на наявність совісті (гепатиту) у депутатів!», учасники якої пропонували охочим нардепам пройти персональний тест на наявність у них гепатиту та закликали проголосувати за виділення в бюджеті на 2012 рік коштів на програму з профілактики, діагностики та лікування вірусних гепатитів. Ця програма, розрахована на період до 2016 року та іншi програми Міністерства охорони здоров’я щодо гепатиту, коштують 304 мільйони гривень.

Експонат довелося підірвати

Експонат довелося підірвати

В урочищі Гурби Здолбунівського району, де у великодні дні 1944 року відбувся найбільший бій в історії Української Повстанської Армії, серед експонатів музею–криївки було виявлено 82–міліметрову бойову міну часів Другої світової війни. Про небезпечний експонат здолбунівським міліціонерам повідомив учора житель райцентру, який у тих місцях збирав гриби. Чоловік — колишній військовий, а тому, спустившись до криївки, відразу вирізнив серед розкладених на полицях предметів бойову міну. Її детонатор був знищений, а от розривний заряд залишився цілим і при ударі в будь–яку хвилину міг вибухнути. Коли розривається такого роду міна, осколки від неї розлітаються на 600—700 метрів довкола.

І книга, i GPS

І книга, i GPS

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Туристичних путівників по Києву існує багато, однак цей — особливий, переконують видавці — громадське об’єднання «Вся Україна». Вони розповідають, що хотіли зібрати інформацію про всі цікаві об’єкти Києва та Київської області в одній книзі, не розбиваючи її на менші видання. Пишаються видавці й кількома ноу–хау, які використали під час створення путівника «Київ». Зокрема, у книжечці вміщено порівняльну історичну таблицю, яка допоможе туристам зорієнтуватися в історичних періодах і подіях, які відбувалися на території України та інших держав у той чи інший час. Ще одним нововведенням серед українських путівників стало позначення усіх туристичних об’єктів координатами GPS, що дозволить туристам дуже швидко знайти потрібне місце, пам’ятник або визначну споруду.

Улюбленець муз i Президента

Улюбленець муз i Президента

Нагадаємо, звання Героя України було присвоєно донецькому поету Борису Білашу «за визначний особистий внесок у збагачення національної культурно–мистецької спадщини, багаторічну плідну творчу діяльність» ще цього року, до Дня незалежностi. Цей факт обурив громадськiсть. У вересні до Вищого адміністративного суду надійшла скарга від невідомого позивача з вимогою до Президента скасувати дію указу про присвоєння Білашу звання. Проте вже 6 жовтня суд відмовив у задоволенні скарги, пояснивши тим, що присвоєння звання «не стосується самого позивача і не зачіпає його прав, свобод чи інтересів».

Малючок, ось тобi «язичок»

Малючок, ось тобi «язичок»

Про це на сесії Львівської обласної ради розповів депутат Юрій Підлісний, до якого звернувся львів’янин. Чоловік, забираючи онука з дитячого садочка, натрапив на агітацію в дошкільному закладі, якою був просто обурений. «Це не просто агітки, це посібники з детальними інструкціями щодо створення російськомовних груп у дитячих садочках, — розповідає «УМ» Юрій Підлісний. — Вони мають лобістський характер: усе детально розписано, крок за кроком — як складати заяву, як домагатися відкриття, якщо є відмова, та як її долати. Видавцем агітки є громадська організація «Русскоязичная Україна», яку очолює чи принаймні має відношення до неї, як я зрозумів iз тексту посібника, депутат України Вадим Колесніченко. Видано методичку за фінансової підтримки фонду «Русскій мір».

Всі статті рубрики