Столипін iз НРУ

Столипін iз НРУ

На фасаді центрального офісу Народного руху України, що по вул. Гончара, 33 в Києвi, тепер красується меморіальна дошка на честь голови Ради міністрів Російської імперії Петра Столипіна. Пам’ятний знак компанія з 35—40 осiб встановила без будь–якого попереднього погодження з НРУ. У будинку, де з 1999 року розташовано центральний апарат партії, сто рокiв тому помер Столипін, поранений терористом. В апараті партії переконані: подібне «вшанування» має цілком провокаційно–шовіністичний характер. «Ми в шоці. Ніхто нічого не знав. Усе це робили спеціально у вихідний у супроводі великої кількості міліціонерів», — повідомили «УМ» у прес–центрі НРУ.

«Човниковий» Янукович

«Човниковий» Янукович

Візит Віктора Януковича до Сполучених Штатів збагатився новими деталями. У завершальній частині поїздки до Нью–Йорка Президент України знову вразив своєю здатністю зустрітися за мінімальний час із великою кількістю політиків. Серед свіжих «рандеву» прес–служба Банкової згадує розмови з президентами Сербії, Киргизії, Австрії, Литви, Угорщини, Чехії, Польщі, Казахстану, Фінляндії. І це ще не всі! Окрім того, Януковичу вдалося вдруге за два дні перебування у штаб–квартирі ООН перестрітися з Бараком Обамою. Як інформує прес–служба Президента, під час офіційного прийому від імені господаря Білого дому «відбулась коротка тепла розмова президентів України і США».

Закон суджень і пересудів

Закон суджень і пересудів

Робоча група з напрацювання виборчого законодавства залишить незмінними у законопроекті про вибори народних депутатів змішану виборчу систему та прохідний бар’єр на рівні 5 відсотків. Про це на вчорашній прес–конференції заявив голова робочої групи, міністр юстиції Олександр Лавринович, розповідаючи про реакцію української влади на зауваження Венеціанської комісії. Вчора Лавринович зустрівся з «венеціанцями» й висловив переконання, що після цієї розмови кількість зауважень зміниться.

ЦИТАТИ ТИЖНЯ

ЦИТАТИ ТИЖНЯ

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Вадим Карасьов: Дивіденд незалежності узурпували олігархи

Вадим Карасьов: Дивіденд незалежності узурпували олігархи

Наступного тижня у Варшаві відбудеться саміт «Східного партнерства», на якому, зокрема, говоритимуть про перспективи України у співпраці з Європейським Союзом. Українське МЗС заявило, що сподівається отримати від Європи сигнал про можливість членства у спільноті. Втім єврокомісар Штефан Фюле, який нещодавно перебував в Україні, заявив, що в документах, заготовлених для Києва, не буде посилання на 49–ту статтю угоди ЄС...

Директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов вважає, що наразі Україна не може сподіватися на щось вагоміше. Тим більше що перспектива лише частково інтегруватися у Брюссель задовольняє українські еліти. Бо так удасться уникнути політичної відповідальності за власні дії (або бездіяльність). Карасьов будує свої відповіді, розмірковуючи про час і простір, про обставини, які досі обтяжують вибір України. Час і простір, які досі тримають Україну ногами в СРСР...

Всі статті рубрики