«Човниковий» Янукович

23.09.2011

Візит Віктора Януковича до Сполучених Штатів збагатився новими деталями. У завершальній частині поїздки до Нью–Йорка Президент України знову вразив своєю здатністю зустрітися за мінімальний час із великою кількістю політиків. Серед свіжих «рандеву» прес–служба Банкової згадує розмови з президентами Сербії, Киргизії, Австрії, Литви, Угорщини, Чехії, Польщі, Казахстану, Фінляндії. І це ще не всі! Окрім того, Януковичу вдалося вдруге за два дні перебування у штаб–квартирі ООН перестрітися з Бараком Обамою. Як інформує прес–служба Президента, під час офіційного прийому від імені господаря Білого дому «відбулась коротка тепла розмова президентів України і США».

У Нью–Йорку Віктор Янукович виступив на засіданні Генеральної асамблеї ООН з питань ядерної безпеки, а також узяв участь у «загальних дебатах». Зокрема, глава держави заявив про те, що Україна послідовно виступає за забезпечення поступового та незворотного ядерного роззброєння з метою повної ліквідації ядерної зброї у світі. «Закликаю лідерів інших держав свідомо йти за прикладом України та реальними справами сприяти процесу роззброєння та нерозповсюдження», — заявив Янукович.

У день виступу Януковича представники української діаспори пікетували представництво України при ООН. Акція проходила під гаслами «Геть Януковича!», «Геть українофобів!», «Геть Табачника!»

 

ЗАВДАННЯ НА ЗАВТРА

У суботу Віктор Янукович, не встигнувши як слід відпочити після США, відбуде із візитом у Росію. За словами Президента, йтиметься про об’єднання зусиль України та РФ щодо постачання енергоносіїв у Європу, а також про можливості України отримати певні гарантії транспортування через її територію нафти та газу. «І вічне питання — це ціни. Як нам будувати на майбутнє ці партнерські відносини? Ми «приречені» шукати відповіді на дані питання спільно», — розповів Янукович.