Ландік уже в Луганську

Ландік уже в Луганську

Позавчора було завершено процедуру екстрадиції з Росії депутата Луганської міської ради Романа Ландіка (сина нардепа–«регіонала» Володимира Ландіка) для притягнення його до кримінальної відповідальності. Як повідомили «УМ» у прес–службі Генпрокуратури, 21 вересня російська сторона передала Ландіка–молодшого представникам українських правоохоронних органів у пункті пропуску через державний кордон. «Генеральна прокуратура здійснюватиме нагляд за дотриманням закону під час слідчих дій», — додають на Різницькій.

Це ваші «бакси», містере Х?

Це ваші «бакси», містере Х?

Вiдсьогоднi, збираючись до обмінного пункту, не забудьте взяти з собою паспорт або будь–який документ, який його заміняє. Адже, згiдно з наказом НБУ, посвідку особи запитають, навіть якщо ви збираєтеся продати чи купити один долар. Якщо ж ви міняєте велику суму (а такою вважають понад 50 тисяч гривень), то у вас не просто запишуть дані паспорта, а й проведуть повну ідентифікацію фізичної особи. Відповідно до норм iз протидії відмиванню коштів. Обмінювати понад 150 тисяч гривень в одному банку за один день законодавство забороняє. Утiм до сьогодні верхня межа становила 80 тис. грн., так що можна стверджувати, що однією рукою, запроваджуючи обмеження, Нацбанк пішов і на певну лібералізацію правил гри.

То чи був перфоратор?

То чи був перфоратор?

Андрій Орест, якого підстрелили з вогнепальної зброї за напис на футболці «Спасибо жителям Донбасса», звернувся до міліції з вимогою провести розслідування його справи. Хлопець пішов на цей крок після того, як прес–служба столичної міліції заявила, що Орест сам поранився перфоратором. Наразі Андрію зробили операцію з очищення рани для запобігання подальшому збільшенню пухлини на кисті руки.

GO до суду

GO до суду

Щоб розбити, на жаль, уже стереотипне враження про недоброчесність українських дівчат за кордоном, громадські та правозахисні організації вирішили більше не сидіти склавши руки. Представники громадської організація «Жіноча солідарність» Наталі Лудовічі й Анна Кузюта позиватимуться й до італійського журналу GO за те, що видання паплюжить честь українок і систематично зображує їх у ролі повій. Обурення активісток викликає і те, що й інші західноєвропейські ЗМІ рясніють заголовками на кшталт «Сексуально обдаровані українки можуть усе», «Україна — розсадник повій для Європи», «Українські жінки здатні на все, аби отримати будь–яку роботу». Німецька служба Бі–Бі–Сі порахувала, що в телесеріалах, які транслювалися на місцевому телебаченні, за останні кілька років не було жодного прикладу позитивного образу українки. Здебільшого це образи домогосподарки, повії, танцівниці з борделю.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44


    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Букет із ляпасом

Букет із ляпасом

Учора в Києві розпочав роботу Форум міністрів освіти європейських країн «Школа XXI століття: київські ініціативи», на який прибули делегати з майже 40 країн. Проте за якихось 15 хвилин після його початку стався інцидент, після якого журналісти втратили інтерес власне до цього поважного зібрання. Й обговорювали лише пригоду за участю київської студентки Дарії Степаненко та міністра освіти України Дмитра Табачника. Невідомо як, Дарії вдалося подолати кілька кордонів охорони, якою було оточене місце проведення форуму. З букетом квітів вона зайшла до зали, де зібралися високоповажні гості, й попрямувала до президії, в якій сидів Дмитро Табачник. Побачивши букет, той заусміхався, але несподівано... отримав ним ляпаса! Цю сцену встигли задокументувати кілька телеоператорів. Хтось із гостей кинувся випроваджувати студентку із залу: Дарія йшла, демонстративно гупаючи підборами, за нею несли її букет–протест. На вулиці дівчину чекали друзі в авто, проте зникнути з місця пригоди їй не вдалося. Дарію наздогнали «беркутівці» й повели до свого «воронка».

Всі статті рубрики