Українці в зоні облави

Українці в зоні облави

Сотні поліцейських, перевірка документів, десятки затриманих. Так увечері минулої п’ятниці почалася операція «контролю» гуртожитків, транспорту, будівництв, нічних та гральних клубів і багатьох інших місць Праги, які відвідують іноземці. Поліція зосередилася на пошуках робітників з–за кордону, передусім з України та інших східноєвропейських країн, які працюють чи перебувають у Чехії нелегально. Уже в перший день було затримано кілька десятків нелегалів та розшукуваних осіб.

Вітчизні — все, «Согласію» — нічого

Вітчизні — все, «Согласію» — нічого

Парламентські вибори, які минулої неділі відбулися в Латвії, при найнижчій у новітній історії країни явці (менше 59% зареєстрованих виборців) видали сенсаційний результат: уперше після розпаду Радянського Союзу найбільше голосів набрала проросійська сила. За попередніми даними, за опозиційний «Центр згоди» на чолі з першим російським мером Риги Нілом Ушаковим проголосувало майже 30% громадян, наділених правом голосу. І це при тому, що майже 350 тисяч російськомовних мешканців країни не мають статусу громадянина (оскільки ні вони, ні їхні предки не жили в Латвії до її входження в СРСР 1940 року), тому голосувати на виборах не можуть.

Якби Скнилів був у Неваді...

Якби Скнилів був у Неваді...

Навряд чи мешканці «найбільшого маленького міста у світі» (так часто називають американське місто Ріно, яке завдяки численним казино щодня приймає ледве не більше туристів, ніж його 220–тисячне населення) чули щось про українське село Скнилів. А якщо й чули, то навряд чи згадували про трагедію, яка сталася на тамтешньому аеродромі дев’ять років тому, збираючись на національний чемпіонат із літакового спорту у власному містечку. Хоча фінал цього авіашоу назавжди поставив місто у штаті Невада в один ряд з українським Скниловом.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики