Суд — заочний, вердикт — справжній

Суд — заочний, вердикт — справжній

Судовий процес над колишнім президентом Франції Жаком Шираком ледве не опинився під загрозою зриву: за три дні до початку слухань з’ясувалося, що Ширак не може брати в ньому участь за станом здоров’я. Згідно з висновком медичної експертизи, 78–річний політик страждає на провали в пам’яті й неврологічний розлад, тож, за словами його адвокатів, просто не спроможний згадати події майже 20–річної давності, за які повинен відповідати. Проте процес усе–таки почався: позавчора увечері Паризький суд постановив, що він буде заочним, тобто без участі самого підсудного. На прохання Ширака його інтереси представлятимуть адвокати. Всупереч очікуванням французьких ЗМІ, суд вирішив не наполягати на проведенні власної медекспертизи стану здоров’я екс–президента, довірившись довідці, наданій його захистом.

Живков жив(ий)?

Живков жив(ий)?

Болгарія сьогодні відзначає 100–річчя з дня народження Тодора Живкова — генсека болгарської Компартії, який досі залишається ностальгійно–героїчною постаттю для одних (таких серед болгар залишається все менше) і кривавим диктатором для інших. Саме за Живкова, який прийшов до керівництва країною 1954 року, Болгарія приєдналася до Організації Варшавського договору, вводила свої війська в бунтівні Угорщину та Чехословаччину й повністю йшла у фарватері СРСР. «Дорогой товаріщ Тодор Живков» був бажаним гостем у Кремлі й популярним у радянських телевізорах, а в себе у країні, теж у дусі «дружньої брежнєвщини», організував систему політичних репресій і концтаборів.

Терористка «Катя»

Терористка «Катя»

Найближчими роками на Сполучені Штати Америки чекає низка катаклізмів, після яких нинішня фінансова криза й навіть напади терористів можуть видатися просто «квіточками». «Ці події можуть забрати життя десятків тисяч людей, підірвати економіку, здійснити величезний пролом у національній безпеці», — таким «оптимістичним» прогнозом потішили американців експерти Пентагону. «Терористом, винним у цих звірствах, буде Природа», — зазначає журнал «Ньюсвік», посилаючись на доповідь Пола Стоктона, який в оборонному відомстві США завідує питаннями національної безпеки.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики