Хто на Новака?

Хто на Новака?

Зазвичай принцип українських тенісистів на турнірах «Великого шолома» один — дожити до другого тижня змагань. Це їм вдається рідко. Проте без винятків не обходиться. У нинішньому році на тенісному небосхилі засяла нова зірка — Олександр Долгополов–молодший. Перше його вагоме досягнення на «гранд слемах» — вихід до чвертьфіналу відкритої першості Австралії 2011 року. Щоправда, повторити той успіх на «Ю–Ес оупен», де триває завершальний турнір серії «Великого шолома», було аж надто складно. Адже в 1/8 фіналу киянину вчора пізно ввечері протистояла перша ракетка світу — Новак Джокович.

Замало для історії

Замало для історії

А так обнадійливо все починалося! На старті Євробаскету–2011 у Клайпеді наші «гуллівери» дали два справжні бої сильним збірним Росії й Словенії, у третьому турі здолали непоступливих болгар... Але недільна поразка команді Грузії поставила хрест на сподіваннях «синьо–жовтих» пробитися до наступного раунду. Учорашня вечірня зустріч із бельгійцями вже не мала турнірного значення для обох команд — перед тим, як залишити Литву, суперники грали хіба за якийсь престиж. Таким чином, узявши участь у п’яти єврокампаніях, українці вище 13–го місця так і не піднялися.

Чи в «проклятті» справа?..

Чи в «проклятті» справа?..

Україна знову програла в футбол. Утретє поспіль команда Олега Блохіна, немов під кальку, пропустила на останніх хвилинах контрольного матчу й змусила зайнятися пошуком винних у трагікомічній ситуації, в якій опинилися наші футболісти. Розконцентрація, прокляття, аура — такий набір можливих причин невтішного результату у домашніх спарингах із французами, шведами, а тепер і уругвайцями назвав президент ФФУ Григорій Суркіс. Хоча, здається, проблема в іншому. Кажуть, одна невдача — випадковість, дві — збіг обставин, три — закономірність. Відтак проблема української збірної — системна, і вочевидь виникла не сьогодні.

Спасибі вчителям «Донбасу»!

Спасибі вчителям «Донбасу»!

Зазвичай хокейний сезон в Україні стартує в середині вересня, коли наш чемпіон починає виступи в турнірах під егідою сусідніх держав. Останніми роками багаторічний флагман українського хокею — «Сокіл» — грав то у відкритій першості Білорусі, то у вищій лізі Росії. Тепер, коли в умовах фінансової скрути кияни заявилися лише в національний чемпіонат, честь держави за кордоном захищатиме «Донбас». У сезоні 2011/2012 донеччани гратимуть у російській ВХЛ, де заздалегідь отримали статус фаворита. І справді — команда зібрала пристойний склад, адже, не секрет, уже за рік чи два готується виступати в елітній Континентальній хокейній лізі. Наразі ж, аби перевірити сили, український клуб організував у себе вдома міжнародний турнір, запросивши солідних гостей.

Фріце, третім будеш!

Фріце, третім будеш!

Два роки тому караван у кількості 51 національної збірної Старого світу вирушив у напрямку України та Польщі, де в червні 2012–го почнеться фінальна частина континентальної першості з футболу. До кінцевого пункту призначення дійдуть лише 14 збірних (загалом у турнірі візьме участь 16 команд разом із двома господарками). Остаточний склад учасників визначиться в середині листопада, коли пройдуть стикові матчі. Але вже другий день осені назвав збірну, яка достроково гарантувала собі чільне місце у групі й стала третьою в компанії українців та поляків.

ХРОНІКА

ХРОНІКА

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Біле «золото» — загальна «бронза»

Біле «золото» — загальна «бронза»

Чемпіонат світу в Південній Кореї наші представники «королеви спорту» можуть занести собі в актив. Із двома нагородами в активі — золотою й бронзовою — збірна України посіла доволі високе десяте місце. А всього медалі в Тегу отримали представники 41 країни з–поміж 202, що брали участь у світовій першості. Це найкращий виступ української команди на ЧС за останні десять років. Нагадаємо, що два роки тому поїздка на «мундіаль» у Берлін була для українців узагалі «холостою».

Всі статті рубрики