Парад–але з урбаністичним ухилом

01.09.2011

Шоу Saltimbanco (від італійського saltare in banco, що означає заскочити на лавку), яке побачать кияни восени, є візиткою цирку Cirque du Soleil. Прем’єрний показ дійства відбувся майже 20 років тому в Монреалі, з того часу цю виставу переглянули понад 12 мільйонів глядачів в усьому світі. Ідею шоу підказало сучасне місто, з його безкінечною «суєтою суєт», шаленим ритмом життя... В якому, якщо придивитися уважно, можна розгледіти емоції, мрії, розчарування, парадокси — найдрібніші деталі, з яких складається величезне панно, що має назву «Мегаполіс». Кожен мешканець величезного поселення живе своїм життям, але всі разом вони живуть життям міста.

На цю ідею у шоу працюють більше сотні людей. Усі вони — артисти, костюмери, музиканти, технічний персонал — представники 20 країн світу. Олександр Мокроусов, який у цьому шоу працює у номерах «Китайські шести» та «Російські гойдалки», родом із Казахстану. Співачка Нікола Дон — з британського графства Кент. Джой Стадлер, яка виконує роль спокусниці в одному з акробатичних номерів, народилася у Швейцарії... «Головний тренер» цієї міжнародної команди, Гергелій Бой, сам кілька років працював у трупі цирку Cirque du Soleil. Щоразу, виходячи на сцену, його підлеглі демонструють не лише акробатику та атлетизм найвищого класу, а й зворушливу образність, видовищність, без яких історія шоу Saltimbanco навряд чи була б такою тривалою і успішною.

У Києві цирк Cirque du Soleil гастролюватиме з 26 листопада до 4 грудня у Палаці спорту. Квитки на шоу Saltimbanco коштуватимуть від 290 до 800 грн.

 

ПРЯМА МОВА

Наталя Романова,
генеральний директор Cirque du Soleil в Росії та Україні:

— У 2011 році кілька країн Східної Європи — Угорщина, Чехія та інші — вперше познайомилися з творчістю Cirque du Soleil. Безумовно, дебют Cirque du Soleil в Україні стане історичною подією для нашої компанії. Ми щиро сподіваємося, що відтепер Київ займе своє постійне місце на карті гастрольних маршрутів Cirque du Soleil.