Владі «забили гол»

Владі «забили гол»

Починаючи з січня, проти політично активних українців — від членів ВО «Тризуб» ім. Степана Бандери до активістів «Патріота України» — фабрикують кримінальні справи з оригінальним формулюванням: підготовка замаху на Президента. «Докази» ще смішніші за формулювання: предмет, схожий на холодну зброю, сфальсифікована листівка, набої у вентиляційному отворі, а декого навіть звинувачують у зберіганні дитячої порнографії», — звертають увагу організатори вчорашньої акції протесту під адміністрацією Президента. Поборник монумента Леніну на Бессарабській площі столиці Микола Коханівський цей пікет назвав знаковим: «Дуже похвально, що нині тут зібралася більшість патріотичних та націоналістичних сил, які, попри окремі суперечності, нарешті зуміли об’єднатися».

Вітя в гостях у Броні

Вітя в гостях у Броні

«Сторони обговорили питання європейської інтеграції, зокрема підготовки Угоди про асоціацію та створення зони вільної торгівлі з Європейським Союзом, а також торкнулися питань двосторонньої співпраці». Так скупо й лаконічно звітує сайт Президента про приватну зустріч Віктора Януковича з польським колегою Броніславом Коморовським у форматі «віч–на–віч». Це вже після цього рандеву в його літній резиденції на Балтійському морі глава Польської дер­жави заявив, що судовий процес над Юлією Тимошенко, який у багатьох країнах Європи «сприймається як політичний, а не кримінальний», «може стати серйозною перешкодою на шляху євроінтеграції України». Пан Коморовський зізнався, що переконував у цьому Януковича, але який ефект справили ці вмовляння — не знає й сам. «Я очікую, що найближчим часом ми зможемо дізнатися, як Президент України, українська влада дадуть раду цій проблемі. Ми дуже хотіли б, щоб були хороші новини про те, що цю проблему вирішено, а не росли сумніви щодо мотивації цього процесу», — наголосив президент Польщі.

Російську Раду Федерації очолить черкащанка

Російську Раду Федерації очолить черкащанка

Днями до Черкас завітала майбутня голова Ради Федерації Росії Валентина Матвієнко. Валентина Іванівна, яка нещодавно подала у відставку з поста губернатора Санкт–Петербурга, приїхала в місто побачитися зі своїми родичами — рідною сестрою та племінницями. А також відвідала могилу матері й побувала в черкаському Свято–Михайлівському соборі, де митрополит Черкаський і Канівський Софроній відслужив панахиду за її рідними.

Куди дуля — туди Діма

Куди дуля — туди Діма

Скандального міністра освіти та науки Дмитра Табачника все–таки звільнять. Одіозний діяч допік не лише українським патріотам, студентам, батькам школярів i усій свідомій громадськості, яка з березня минулого року розгорнула «Антитабачну кампанію» проти українофоба на чолі Міносвіти, а й Банковій. Відставку Табачника анонсував сам глава адміністрації Президента Сергій Льовочкін.

Київська історія «без прописки»

Київська історія «без прописки»

Минулого тижня офіційний сайт Київміськдержадміністрації переможно видав новину: нарешті Музей історії Києва, який залишився безхатченком після того, як його позбавили Кловського палацу на користь Верховного Суду, отримає приміщення. От тільки омріяний прихисток міська влада знайшла не деінде, як в одній iз най­скандальніших будівель на вулиці Богдана Хмельницького, 7, поблизу станцiї метро «Театральна». Проти цього будівництва кияни вже кілька років ходять на мітинги та акції: будівельники перед початком робіт вирубали зелені насадження, а потім виявилося, що будівля ще й небезпечна, бо може завалити вестибюль станції метро.

Заплив, іще заплив

Заплив, іще заплив

Через кілька днів севастополець Олег Соф’яник спробує вплав перетнути Чорне море. Про свій безпрецедентний намір 47–річний марафонець, «морж» і радянський дисидент розповідав «УМ» ще два роки тому. І ось цей час, здається, настав. Після невеличкого перепочинку в Туреччині Соф’яник бере курс від тамтешнього Синопа до рідної Балаклави. А це майже 230 кілометрів! На всій дистанції запливу його супроводжуватиме турецька яхта.

Позичений «вождь»

Позичений «вождь»

Члени Компартії вже встановили бюст Іллічу в центрі міста Лебедин і тепер марять про повноцінний пам’ятник. Голова Лебединської районної організації Української народної партії Віталій Волощук називає дії місцевих послідовників ідей марксизму–ленінізму «комуністичним ідіотизмом»: «Тепер у Лебедині стоїть велетенська голова Леніна, яку передали з Харкова в жахливому стані, бо навіть там вона вже нікому не потрібна. Сподіваюся, людські емоції візьмуть гору — і бюст зруйнують».

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики