Корови і Президент

Корови і Президент

Віктор Янукович — не Махатма Ганді. І не лише тому, що великий індус був усього лише духовним лідером нації, а наш, хоч і теж дуже духовний (лаврське начальство засвідчить) — аж «проффесор». Ганді, як і кожен сповідник індуїзму, любив і шанував корів, тому, мабуть, завжди охоче милувався рогатими на вулицях індійських міст. Янукович же, хоча й мав би звикнути до спілкування принаймні з биками, худоби не любить — ні великої рогатої, ні маленької безрогої. Принаймні такий висновок зробили мешканці Пересопниці та сусідніх до неї сіл Рівненщини, коли в день приїзду Президента їм... заборонили виводити худобу з двору. Справді, а ну ж бо якась Лиска чи Манька несподівано вискочить на дорогу й зіпсує незвичному до такого видовища лідеру (не нації — «Регіонів») весь його духовний настрій. А до Пересопниці Віктор Федорович приїхав саме з таким: там святкували 450–річчя найвідомішого в Україні рукописного Євангелія, на якому складають присягу наші президенти.

Ремонтую своє, а чуже — нехай «рве»

Ремонтую своє, а чуже — нехай «рве»

Вибух газу, який пролунав на перехресті вулиць Руська—Анкудінова, залишив без «блакитного палива» фактично весь Ужгород. Як повідомила «УМ» начальник відділу зв’язків зі ЗМІ та роботи з громадськістю МНС Юлія Єршова, пошкодження газопроводу сталося о 16:00 понеділка внаслідок проведення земляних робіт фірмою «Свемон Захід України» на замовлення Закарпатської філії ВАТ «Обленерго». Як результат — витік газу й одночасне заповнення газовою сумішшю каналізаційних люків та шахт мереж електрозв’язку. 

«Хочу гратися з братиком»

«Хочу гратися з братиком»

У рамках загальнодержавної акції «Допоможіть вижити!», організованої Всеукраїнською мережею «ЛЖВ» (люди, які живуть iз ВІЛ), у Києві вчора обговорили проблеми ВІЛ/СНІДу в Україні й зібрали листівки з проханнями про допомогу, які підписали малі діти. Директор «ЛЖВ» Дмитро Шерембей каже, що цією акцією вони хочуть привернути увагу громадськості до болючого питання, що може перетворитися на величезну загрозу всій Україні. Адже якщо не почати лікування та профілактику зараз, у 2015 році ми можемо опинитись у безвихідній ситуації, схожій на те, що зараз відбувається в африканських країнах. «Через чотири роки ризикуємо пройти межу, після якої СНІД уже неможливо буде зупинити, — каже Дмитро Шерембей. — Щоб цього не допустити, не треба великих грошей, проте держава все одно не виділяє навіть цього мізеру. І тим самим стає головним двигуном епідемії СНІДу, бо якби закуповувалися потрібні ліки, хвороба перестала б поширюватися».

Бандера в Кременці

Бандера в Кременці

Довгоочікуваним монументом провіднику ОУН Степану Бандері відтепер пишається центральна площа міста Кременець. Багаторічну ініціативу громадських активістів удалося реалізувати завдяки місцевому меценату Володимиру Чубу, який узяв на себе всі організаційні та матеріальні витрати. «Пам’ятник споруджено на земельній ділянці, яка належить підприємцю Чубу. Він подав звернення до депутатів міської ради, які практично одноголосно підтримали цю ідею. Щодо ідейного вирішення проекту надходило кілька пропозицій, ескізи проходили тривале детальне опрацювання. Зрештою скульптором споруди обрали Миколу Короля», — повідомив «УМ» заступник голови Кременецької міськради Олександр Пурдик.

Чужі герої

Чужі герої

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Встановити монумент російському полководцю одеські «регіонали» прагнуть давно. Та лише вчора депутати–«мажоритарники» від провладної партії офіційно повідомили: пам’ятник російському фельдмаршалу зведуть у Суворівському районі Одеси.

Ось і літо прийшло...

Ось і літо прийшло...

Не встигли засмагнути чи поніжитися під теплим сонцем, якого цього літа було не так уже й багато? Не засмучуйтеся, але й не затягуйте! Попереду залишився щонайменше тиждень. Літо не поспішає полишати територію України і радуватиме гарною погодою ще доволі довго. Метеорологи переконують: осінь досі десь за горами. «Літо триває, приводів чекати осінньої прохолоди ще немає. Температурний фон триматиметься на позначці 20—25 градусів вище нуля, нормальні погодні умови збережуться до кінця тижня. Опадів теж не очікується. Лише наприкінці тижня на крайньому Заході та Півночі країни варто чекати на невеликі дощі та грози, які триватимуть недовго. Температура води в Чорному та Азовському морях становитиме близько 20—24 градусів», — розповіла «УМ» начальник відділу метеорологічних прогнозів «Укргідрометцентру» Людмила Савченко.

Щоб стояли й не лежали

Щоб стояли й не лежали

Президент Віктор Янукович вимагає до 1 жовтня збільшити територію Національного природного парку «Голосіївський» майже на дві тисячі гектарів. У відповідному дорученні голові Київміськдержадміністрації Олександру Попову, міністру екології Миколі Злочевському, міністру аграрної політики Миколі Присяжнюку та голові Київської облдержадміністрації Анатолію Присяжнюку, зокрема, йдеться: «Забезпечити вирішення питання щодо вилучення в установленому порядку у Київського комунального об’єднання зеленого будівництва та експлуатації зелених насаджень міста «Київзеленбуд» 1879,43 гектара земель і надання їх у постійне користування Національному природному парку «Голосіївський».

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Тепер вони зустрінуться...

Тепер вони зустрінуться...

У Донецьку поховали професора Донецького Національного медичного університету ім. Максима Горького, 73–річного Анатолія Соловйова, відомого передусім завдяки судовому позову з вимогою позбавити звання Героя України головнокомандувача Української Повстанської армії Романа Шухевича. Це йому вдалося, і 21 квітня 2010 року в Донецькому апеляційному адміністративному суді указ Президента Ющенка «Про присвоєння Роману Шухевичу звання Герой України» визнали незаконним. Другого серпня цього року Вищий адмінсуд залишив у силі цю постанову.

А вчитися йдіть на задвірки

А вчитися йдіть на задвірки

Колегія суддів під головуванням Ірини Компанієць не задовольнила апеляційну скаргу батьків учнів шкіл №№ 3, 100 і 27 міста Макіївки, в якій представники батьківського колективу Олена Саєтова, Олена Ануфрієва і Ганна Назіпова просили скасувати ухвалу суду першої інстанції про правомірність рішення депутатів міськради, за яким одразу три навчальних заклади підлягають ліквідації. Служителі Феміди залишилися глухими не лише до аргументів, що міськрада ухвалила рішення про закриття без обов’язкового обговорення цього питання з громадою, а й до того, що таким чином депутати позбавили батьків права самостійно вирішувати, школу з якою мовою навчання обирати для своїх дітей.

Всі статті рубрики