Навіки в рідному університеті

Навіки в рідному університеті

Барельєф Михайлу Сироті урочисто відкрили в Черкаському державному технологічному університеті, де свого часу кандидат технічних наук, доцент, народний депутат трьох скликань, котрий став одним із авторів Конституції України 1996 року, працював тут проректором iз навчальної роботи.

Убивча «іграшка»

Убивча «іграшка»

Коли батьки 13–річного полтавського школяра на тривалі «конституцiйнi» вихідні поїхали на відпочинок до моря, хлопець вирішив використати «вільне» родинне гніздо на вулиці Кучеренка для розваг із приятелями. А оскільки у звичайній міській квартирі багатоповерхівки, як кажуть, дуже не розженешся, то найоригінальнішою «іграшкою» для пiдлiтка стала мисливська рушниця вітчима. Витягнувши її, вiн на якусь мить відчув себе справжнім ковбоєм. Тож дістав із «загашника» й набої, зарядив рушницю двома патронами та по черзі нібито жартома почав наставляти двостволку на гостей.

Випив за упокій

Випив за упокій

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Трагедія сталася в селищі Мала Березанка Згурівського району. Чоловік висів просто на ґанку місцевої церкви Різдва Богородиці. Правоохоронці, які приїхали на місце події, не виявили ознак насильницької смерті. Тіло відправили на експертизу.

Про роль одного балкона в нашій історії

Про роль одного балкона в нашій історії

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Учора у Львові, з балкона будинку на площі Ратуші, як і 70 років тому, зачитували Акт про відновлення Української держави. Організатори — Конгрес українських націоналістів, Товариство пошуку жертв війни «Пам’ять» та міська рада — влаштували театральне дійство, яке максимально детально відтворює події 30 червня 1941 року. «Театралізоване дійство складається з двох частин: безпосередньої реставрації подій 1941 року, а також концерту–мітингу за участі хору «Гомін» та співачки Софії Федини, — розповів напередодні в телефонній розмові з «УМ» голова товариства «Пам’ять» Любомир Горбач. — Відтворення подій триває упродовж години і складається з трьох дій: вихід радянських військ iз території Львова і жорстоке знищення в’язнів у тюрмах, пакування документів до вантажівки та сам момент проголошення Акта відновлення Української державності. Фактичною метою заходу є нагадати львів’янам і загалом усім українцям, що ОУН не співпрацювала з Німеччиною. Чимало бандерівців у той день було розстріляно на околицях Львова, що є свідченням їхньої політичної самостійності».

Перевірка чи рейдерство?

Перевірка чи рейдерство?

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Учора невідомі у формі та масках захопили будинок, де розташоване управління Одеського морського торговельного порту. Усіх співробітників підприємства змусили зібратися у конференц–залі, а керівників разом iз директором Миколою Павлюком закрили в одному з приміщень. В’їзд до порту перекрили тракторами. Надвечір стало відомо, що таким чином працівники міліції та прокуратури проводили виїмку документів, пов’язаних iз готелем «Одеса», який розташований на території Одеського порту. «Обшук кабінетів підприємства тривав кілька годин, — розповів пізніше Микола Павлюк. — Роботі правоохоронців ми не протидіяли. Така силова акція цілком законна».

Прокуроре, пляжі нікудишні!

Прокуроре, пляжі нікудишні!

Минулих вихідних пляжі Бердянської коси вразили курортників смородом мертвої риби. За інформацією прес–служби Державної екологічної інспекції, близько двадцяти тонн бичків задихнулося від нестачі у воді кисню, тож мертві косяки риби винесло на берег. Найбільше рибин викинуло на узбережжя між селом Куликівським і Середньою косою. Хто оздоровлювався за путівкою, змушений був шукати більш–менш чисту ділянку для засмаги. Приміром, повідомило «УМ» подружжя Кущів iз Донецька, вони, слідом за іншими відпочивальниками–«дикунами», навіть перебазувалися на пляжі Дальньої коси.

«Ми любили Україну і були непокірні»

«Ми любили Україну і були непокірні»

Уривки листа знайшли в кабінеті біології гiмназiї №5. Переглянувши пожовклі клаптики паперу, вчителі дійшли висновку, що лист написали старші гімназисти (спудеї) приблизно у 1922—1924 роках — у період, коли Буковина входила до складу Румунії. Отже, знайденому листу майже сто років.

Встигнуть усі

Встигнуть усі

Сьогодні стартує вступна кампанія. На щастя, абітурієнтам не доведеться штурмувати приймальні комісії, як передбачалося, в стислі терміни. Міносвіти подовжило строки здачі документів у виші, тож тепер замість 15 діб абітурієнти мають на це вдвічі більше часу — з 1 до 31 липня включно. В міністерстві вважають, що це зменшить черги до вишів та розвантажить роботу приймальних комісій.

Всі статті рубрики