Захищаєш права? Посидь три доби

Захищаєш права? Посидь три доби

Учора вдосвіта в Черкасах затримали молодих опозиціонерів, — активіста молодіжного крила об’єднаної опозиції Сергія Марченка та члена громадського об’єднання «Воля ХХІ» Ігоря Сичова. Із власних помешкань хлопців забрали до Соснівського райвідділу міліції, де було складено протокол про дрібне хуліганство за ст. 173.Кодексу про адміністративні порушення.

Стріляти можна, протестувати зась

Стріляти можна, протестувати зась

Новий поворот у розслідуванні сутичок, що відбулися 9 травня у Львові між противниками й прихильниками радянської символіки: міліція відмовила у відкритті кримінальної справи проти «червоного» Святослава Сопільника, який вчинив стрілянину під час вуличного протистояння. Про це «УМ» повідомили у прес–службі ВО «Свобода».

Незаконний закон

Незаконний закон

Депутат Тернопільської обласної ради (партія «За Україну») Степан Барна подав до Вищого адміністративного суду позов, у якому вимагає скасувати Закон «Про внесення змін до закону України «Про увічнення Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941—1945 років» (щодо порядку офіційного використання копій Прапора Перемоги)». Барна заявив, що, на його думку, прийняття такого закону суперечить Конституції України. До того ж саме ухвалення відбулося з процесуальними порушеннями.

Вакцина сповільненої засвоюваності

Вакцина сповільненої засвоюваності

Проти колишнього Прем’єр–міністра можуть порушити нову карну справу — на підставі зловживань, виявлених у Міністерстві охорони здоров’я за часів урядування Юлії Тимошенко. Ідеться про закупівлі машин швидкої допомоги і вакцин проти грипу. Про це вчора заявив заступник Генерального прокурора Ренат Кузьмін, виступаючи у Верховній Раді.

Всі статті рубрики