Захищаєш права? Посидь три доби

02.06.2011

Учора вдосвіта в Черкасах затримали молодих опозиціонерів, — активіста молодіжного крила об’єднаної опозиції Сергія Марченка та члена громадського об’єднання «Воля ХХІ» Ігоря Сичова. Із власних помешкань хлопців забрали до Соснівського райвідділу міліції, де було складено протокол про дрібне хуліганство за ст. 173.Кодексу про адміністративні порушення.

Як розповіла «УМ» прес–секретар Черкаської об’єднаної опозиції Тетяна Воронцова, хлопцям інкримінують те, що під час акції протесту 24 травня, коли місцеві противники влади принесли гроші на зворотний квиток до Донецька «губернатору» Черкащини Сергію Тулубу («УМ» про це повідомляла), Марченко й Сичов... обписали паркан. На загорожі, якою обнесено Соборну площу, опозиціонери написали: «Геть владу!» та «Борітеся! Кохайте! Прав не віддавайте!»

Із райвідділу затриманих повезли до прокуратури, після чого відбулося засідання Соснівського районного суду Черкас. Опозиціонерів навіть не попередили, що вони мають право на адвоката.

«Рішення суду нам не дали на руки, але, за попередніми даними, хлопців затримали на три доби і відправили до Придніпровського ізолятора тимчасового утримання», — говорить Тетяна Воронцова. Речниця опозиції здивована тим, що правоохоронці чекали більше двох тижнів, аби заарештувати учасників акції, хоча могли це зробити ще під час пікету.

Черкаська об’єднана опозиція називає такі дії «силовиків» політичним переслідуванням, спрямованим на залякування активістів спротиву.