Ключі від раю

Ключі від раю

Навколо Десятинної церкви знову розгорівся черговий скандал. Позавчора пізно ввечері поблизу фундаменту першого кам’яного храму Київської Русі з’явилися будівельні вагончики. На ранок ЗМІ поширили повідомлення народного депутата Святослава Олійника, який запевняв, що 25 травня близько 23–ї години до Десятинної прибуло шість вантажівок, з яких кран вивантажив металеві тимчасові споруди. Події відбувалися у присутності міліції, яка ніяк цьому не заважала. Більше того, як повідомив нардеп, один із працівників–«вивантажувальників» напав на перехожого, який спробував сфотографувати цей процес, а піп, що вийшов із розташованої поруч каплички УПЦ МП, пояснив: усе, що відбувається, пов’язано з підготовкою до будівництва нової церкви Богородиці.

По суті чи на дорозслідування?

По суті чи на дорозслідування?

Учора Печерський райсуд столиці продовжив попередній розгляд справи колишнього генерала МВС Олексія Пукача, якого обвинувачують у вбивстві журналіста Георгія Гонгадзе. Як і минулого разу, процес відбувався за зачиненими дверима: ні пресу, ні громадськість не пускали. І хоча проти закритості процесу категорично виступає потерпіла сторона, до того ж справа Гонгадзе має неабиякий суспільний резонанс, представники обвинувачення наполягають на тому, що окремі матеріали справи мають гриф секретності. Адже «перевертень» Пукач свого часу керував Департаментом зовнішнього спостереження МВС.

Старшинам — від столиці

Старшинам — від столиці

«Відкриття монумента уро­дженцям міста Києва — ініціатива знизу», — розповідає «УМ» автор ідеї Павло Подобєд. Пам’ятник до Дня героїв вирішили звести саме старшинам Армії УНР, бо відзнака рядовим має стояти не десь на Оболоні, а на майдані Незалежності. «Ми поставили за мету персоналізувати пам’ятник, присвятити його конкретним людям, аби не вийшло чогось на зразок радянського «Невідомого солдата», — веде далі автор ідеї. — А так ми показуємо киянам їхніх земляків, які зробили свій внесок у боротьбу за незалежність».

«Іменини» по–багатому

«Іменини» по–багатому

150 заходів упродовж трьох днів, 3,359 млн. гривень, витрачених на святкування зі столичного бюджету, — Київ гулятиме свій день гучно, «по–багатому». Столиця однієї з найбідніших держав Європи та ще й у час економічної кризи чомусь може собі це дозволити.

Невдалий бізнес–проект?

Невдалий бізнес–проект?

«25 травня, о 12:00, гендиректор Національної радіокомпанії України (НРКУ) Тарас Аврахов без жодних попередніх пояснень чи зауважень одноосібно розпорядився припинити мовлення української редакції Всесвітньої служби радіомовлення», — наголошує у поширеній з цього приводу заяві головний редактор української редакції ВСР Микола Мариненко. У редакції таке рішення вже назвали «волюнтаристським наступом чиновників на українські ЗМІ». За словами Мариненка, жодних відповідних документів НРКУ, так само як і розпоряджень вищих органів влади щодо припинення мовлення, надано не було.

«Феєрверк» детонував балон?

«Феєрверк» детонував балон?

Повідомлення до місцевих еменесників про НП на вулиці Московській надійшло о 12.50. Вибух фактично повністю зруйнував невелике цегляне приміщення магазину піротехніки «Феєрверк». За попередніми даними, все почалося з пожежі всередині магазину, нібито в кабінеті директора.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики