РАХУНКОВА ПАЛАТА

27.05.2011

34 млн. гривень

становить сукупний дохід за минулий рік найбагатшого українця Рiната Ахметова. З них зар­плата народного депутата — 211 тисяч гривень.

 

3 млн. гривень

виділить на святкування Дня Києва Київміськдержадміністрація, повідомив заступник голови КМДА Руслан Крамаренко. За його словами, більшість виділених грошей витратять на святкові заходи.

 

2 млн. гривень

треба на паспортизацію 500 пам’яток архітектури Прикарпаття — порахували депутати Івано–Франківської облради. Нові паспорти потрібні, щоб отримати відомості про сучасний стан пам’яток містобудування та архітектури.

 

85 тис. доларiв

заробив за минулий рік прем’єр–міністр Польщі Дональд Туск. Згідно з декларацією про доходи, яку оприлюднив керівник польського уряду, 90 відсотків заробленої суми становила заробітна плата.

 

540 одиниць

бронетехніки планують закупити та модернізувати до 2015 року Збройні сили. За словами начальника Наукового центру Сухопутних військ ЗСУ Володимира Грабчака, також заплановано забезпечити армію автопарком, закупивши автомобілі підвищеної прохідності.

 

95 вiдсотків

товарів, які продаються в Україні, — підробки, дослідив Держспоживстандарт. Фахівці також додають, що світовий оборот контрафактної продукції становить близько 500 мільярдів доларів.

 

85 вiдсотків

вітчизняних лікарських препаратів планує залучити на український фармацевтичний ринок Мінохорониздоров’я до 2021 року. У МОЗ також інформують, що до цього часу держава планує налагодити виробництво тих ліків, які закуповуються державним коштом.

 

80 вiдсотків

житла у столиці купують іногородні, і лише 20 відсотків — кияни, інформує Ukrainian Real Estate Club. Фахівці компанії також відзначають, що під час кризи купівельна спроможність українців значно впала.

 

70 вiдсотків

українців найбільше бояться різкого зростання цін, дослідив Центр соціальних і політичних досліджень «Соціс». Ще 64,1 вiдсотка найбiльше лякає безробіття й втрата роботи. .

 

69 місце

посіла Україна у рейтингу наймиролюбніших країн серед 153 держав світу, складеному австралійською аналітичною організацією Institute for Economics and Peace. Лідером рейтингу стала Ісландія.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>