Патріарх як Брежнєв

Патріарх як Брежнєв

«Мета мого візиту — святкування ювілею митрополита Іларіона, до якого я ставлюся з глибокою особистою повагою, — пояснив свій приїзд до Донецька патріарх Російської православної церкви Кирил. Який, нагадаємо, за останні два тижні вшанував Україну своїм візитом уже вдруге. — Це свідчення мого особливого ставлення до донецької землі — справжньої житниці України».

За Мазепу замовимо слово

За Мазепу замовимо слово

Українські історики й патріоти дали однозначну оцінку гетьману Івану Мазепi — народний герой України, справжній борець за свободу української нації, мудрий і далекоглядний політик, військовий стратег, людина незламного духу і стратегічного мислення, меценат і великий патріот. Проте у суспільстві ще й досі переважають радянські стереотипи про Мазепу–зрадника. Навіть якщо заглянути сьогодні в український та російський варіанти «Вікіпедії», можна переконатися, наскільки по–різному трактуємо ті події ми і вони. Відтак «Україна молода», яка від самого початку підтримувала й підтримує ідею встановлення пам’ятника Івану Мазепі в Полтаві, вирішила видати спецвипуск газети, в якому б шановані й компетентні історики ще раз розповіли, хто такий насправді Мазепа і яка його роль в історії України. Адже саме від рішення полтавської громади залежить — бути чи не бути пам’ятнику гетьману в місті. І ми прагнемо, щоб це рішення полтавці прийняли свідомо, а не під впливом фальсифікацій, пропагандистських міфів і вигадок російсько–радянських істориків.

Світ за очі — на Північ

Світ за очі — на Північ

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Українка Галина Колотницька, яка після оприлюднення сайтом «Вікілікс» таємного листування американських дипломатів прославилася на весь світ як «українська медсестра» лідера Лівії Муаммара Каддафі, марно просила політичного притулку в Норвегії. За інформацією норвезької преси, в Осло їй відмовили. Але нашій співвітчизниці можуть дозволити залишитися в Норвегії — якщо тамтешні правоохоронні органи визнають інформацію, якою вона володіє, такою, що становить національний інтерес.

Посміхніться з Пелихом

Посміхніться з Пелихом

Сенсорний монітор в обрамленні стилізованої під телевізор кованої рами встановили минулої суботи на розі бульвару Шевченка і вулиці Кульчицької. Саме в цьому будинку, свідчить напис, у 1996—1997 роках на «Радіо Тернопіль» «працював, жив, їв, спав, курив, дотепно гомонів, весело гудів і вар’ював Ігор Пелих».

Наша міліція всіх обжене

Наша міліція всіх обжене

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Минулої неділі стартував Празький міжнародний марафон, маршрут якого вважають найкрасивішим і водночас одним із найскладніших у світі. Красивим — оскільки він стартує зі знаменитої Староміської площі й проходить по набережній річки Влтави. Складним — тому що дистанцію у 42 км і 195 метрів спортсмени долають переважно непростою для тривалого бігу бруківкою. У рамках цього спортивного свята пройшов 7–й Світовий поліцейський чемпіонат із марафону. У забігу взяли участь представники правоохоронних органів 17 країн. МВС України презентувало дві команди — чоловічу, що складалася із чотир­ьох спортсменів, і жіночу — із трьох спортсменок. Незважаючи на довгий переїзд мікроавтобусами зі Львова до Праги, вони показали чудові результати й перемогли!

Смертельні сітки

Смертельні сітки

Кілька десятків бездиханних дельфінів прикордонники знайшли на узбережжі в районі морського десантного полігону російського Чорноморського флоту — між мисом Опук і Чауда. У кримському управлінні МНС припускають, що тварини загинули через розставлені риболовецькі сітки, оскільки у дельфінів не було плавників.

Ями на шляху депутата

Ями на шляху депутата

У ніч iз п’ятниці на суботу народний депутат України Андрій Шкіль потрапив у дорожньо–транспортну пригоду. Як повідомляє офіційний сайт МВС, аварія сталася 6 травня о 22 годині 23 хвилини на столичній вулиці Камишинській. Автомобіль «Ніссан», за кермом якого перебував Шкіль, рухався з проспекту Науки в напрямку вулиці Промислова та з невідомих причин виїхав на смугу зустрічного руху, де зіткнувся з мікроавтобусом «Фольксваген». 58–річний водій «Фольксвагена» та двоє його пасажирів не постраждали, а нардеп отримав травми. Реанімаційна бригада, яка виїхала на місце події, доправила потерпілого в 17–ту лікарню Києва.

Всі статті рубрики