Мистецтво Боже

Мистецтво Боже

В обласному центрі почала діяти народна «Школа писанкарства», ініційована тернопільським осередком всеукраїнської молодіжної організації «Молода Просвіта». Як повідомив «УМ» її голова Святослав Абрам’юк , мета дійства — популяризація однієї з найдавніших українських традицій, причому всіх охочих не тільки навчатимуть різним технікам розмальовування великодніх українських писанок, а й знайомитимуть зі значенням відтворюваної символіки та історією писанкарства.

Два потяги в Євро

Два потяги в Євро

У Кременчуці щойно завершилися технічні випробовування першого кузова вагона швидкісного міжрегіонального потяга, який почне «бігати» Україною напередодні чемпіонату Європи з футболу. Два такi потяги з дев’ятьма вагонами у складі кожного місцеві вагонобудівники сформують на замовлення «Укрзалізниці». Попри те, що продукція тамтешнього Крюківського вагонозаводу добре відома нашим пасажирам (достатньо згадати швидкі й комфортні «експреси»), фахівці відзначають чимало новинок, якими «начиняють» своєрідні «хатинки на колесах», призначені для перевезення залізницею уболівальників під час Євро–2012. Чи не найсуттєвіша серед них та, що кузов кожної виготовляється з неіржавіючої сталі, а значить, автоматично подовжується термін експлуатації до 50 років і, відповідно, мінімізуються витрати на ремонт. Усі без винятку «хатинки» належатимуть до вагонів відкритого типу з «сидячими» місцями. При цьо­му передбачено аж 5 їхніх моделей.

Мільярд відгонить курятиною

Мільярд відгонить курятиною

Прихід весни мешканці райцентру Городенка почули, мабуть, раніше від решти земляків–прикарпатців через сморід, що поширюється вiд місцевої птахофабрики та підпорядкованих їй територій. Проблема «неприємного курячого духу» існувала тут давно, проте місцева виконавча влада безсило розводила руками: мовляв, тягатися з такими бізнес–гігантами, як уродженець Івано–Франківщини Олег Бахматюк, усе одно, що гавкати на караван. Сміливішими виявилися депутати райради від ВО «Свобода».

Хоч в око стрель...

Хоч в око стрель...

Два таких випадки зафіксовано у селах Чутівка й Онишки Оржицького району. Спершу серйозно травмувала праве око дванадцятирічна школярка. За даними обласної міліції, сталося це після потрапляння у «живу мішень» звичайнісінької кулькової ручки, яку під час уроку іноземної мови з близької відстані пожбурила однокласниця згаданої дівчини. Потерпілу доставили в обласну лікарню, де їй уже зробили офтальмологічну операцію. А згодом із проникаючим пораненням лівого ока, що спричинило випадіння його внутрішніх оболонок, у центральну районну лікарню привезли семирічного першокласника. Цього разу так сумно закінчилися «забави» школяриків уже після уроків. Близько 16–ї години третьокласник розбив порожню пляшку об стіну продуктового магазину, — тож скалки, які відлетіли від неї, потрапили молодшому товаришу в око...

Всі статті рубрики