На ядерній волосині

На ядерній волосині

У центрі світової уваги залишається розбурхана найпотужнішим з 1923 року землетрусом Японія. Станом на вчора офіційна кількість загиблих від майже 9–бальних підземних поштовхів та спричиненого ними цунамі становила 3 373 людини, ще майже 7 тисяч вважалися зниклими безвісти. Проте цей мартиролог, без сумніву, зросте — щодня рятувальники відкопують з–під завалів та нанесеного океанською хвилею мулу нові тіла.

Угорська, але не Республіка

Угорська, але не Республіка

Правляча в Угорщині права партія ФІДЕС, якій належить конституційна більшість у парламенті, завершила роботу над проектом нового основного закону. Учора документ було передано на розгляд парламенту. Дату обрано не випадково, адже цього дня країна відзначала одне зi своїх головних свят — початок Угорської революції 1848 року. Тоді в Будапешті почалися виступи борців за незалежність Угорщини, що входила до складу Австро–Угорської імперії. Наслідком протестів стала війна, з якої народилася сучасна незалежна Угорщина.

«Другий Ірак» зачекає

«Другий Ірак» зачекає

Міністри закордонних справ семи найбільш промислово розвинених країн світу та Росії, які входять до складу «Великої вісімки», не змогли дійти згоди щодо запровадження заборони на повітряні польоти над Лівією. Прихильники такого кроку називають його необхідною умовою для військової інтервенції до Лівійської Джамахірії. Під час зустрічі глав МЗС, яка відбулася в Парижі позавчора ввечері, відмінність позицій була настільки великою, що очільники дипломатії G–8 спромоглися домовитися лише про одне: потребу винести це питання на обговорення Ради Безпеки ООН.

Допомога по–арабськи

Допомога по–арабськи

Низка держав, які є членами Ради співпраці Перської затоки (GCC), скерували до Бахрейну свої військові підрозділи для надання місцевій владі допомоги в боротьбі з опозицією. GCC — це політично–економічний блок, до складу якого входять шість країн регіону: ОАЕ, Саудівська Аравія, Кувейт, Катар, Оман та Бахрейн.

Трясця нашій матері!

Трясця нашій матері!

Як вирахували закордонні вчені, внаслідок потужного землетрусу в Японії земна вісь змістилася на 15 сантиметрів. Проте це ніяк не позначиться на нашому з вами житті. Принаймні цим учора на прес–конференції в агенції «Главком» журналістів заспокоювали українські вчені.

Фукусіма — не Чорнобиль

Фукусіма — не Чорнобиль

Після вибуху на Чорнобильській АЕС перелякана радянська і світова громадськість звернула свої погляди на ударне будівництво Кримської атомної електростанції. Одразу згадали про раніше замовчувані попередження деяких експертів про небезпеку зведення атомних реакторів у сейсмічно активній зоні — мовляв, досить і невеликого поштовху, щоб увесь Крим злетів у повітря. Інші експерти називали ці побоювання маячнею, киваючи на Японію: її трусить постійно, а нові АЕС при цьому ростуть, як гриби після дощу.

Всі статті рубрики