Доламали

Доламали

Нарешті фарс із пісенним конкурсом, який є прямим відображенням безладу в Україні, спадає нанівець. Учора стало відомо, що Злата Огнєвіч не братиме участь у додатковому змаганні за перепустку на «Євробачення». «1 березня, пізно ввечері, співачка Злата Огнєвіч отримала сильну травму ноги. Тому пробачте, але всі виступи до середини березня неможливі. Зрозуміло, ми ніяким чином не можемо розглядати участь Злати 3.03.2011 у повторному відборі на «Євробачення», — таке повідомлення з’явилося на офіційному сайті співачки. Відразу після цього Перший Національний оприлюднив заяву: «Переможницею національного відбору «Євробачення–2011» визнано Міку Ньютон. Саме вона представлятиме Україну на конкурсі «Євробачення–2011» у травні в Дюссельдорфі... Джамала відмовилася від пропозиції Першого Національного, пізніше відмовилася і Злата Огнєвіч. Таким чином відпала необхідність у проведенні додаткового змагання».

Українське «вимкнуть»?

Українське «вимкнуть»?

Над українськими музикантами, мов дамоклів меч, навис законопроект, що скасовує норму, згідно з якою українська музика має становити не менше 50 відсотків загального обсягу теле– та радіомовлення. Нагадаємо, законопроект №6342 «Про внесення змін до Закону України «Про телебачення і радіомовлення» на початку лютого дружно прийняли в першому читанні 240 депутатів Партії регіонів, комуністів та «литвинівців». Учора ж проходило засідання парламентського Комітету з питань свободи слова та інформації, який мав розглянути цей законопроект для прийняття в другому читанні.

Почнемо з нуля

Почнемо з нуля

На календарі — вже кілька днів весна, але зима аж ніяк не збирається відступати. Щоправда, як розповіла «УМ» начальник відділу метеопрогнозів Укргідрометцентру Людмила Савченко, на вихідні слід чекати дещо комфортнішої погоди: з 4 березня морози послабшають до 2—8 градусів, а подекуди вдень температура буде навіть близькою до нуля. Також очікуються невеликі опади у вигляді мокрого снігу. Проте, застерігає синоптик, це тимчасове послаблення морозів. І таке відносне потепління — далеко не та весна, на яку ми всі чекаємо.

Палій був інженером

Палій був інженером

Працівники карного розшуку столичної міліції спільно зі співробітниками СБУ затримали 50–річного інженера–електроніка — організатора серії підпалів у магазинах, які торгують дорогим одягом, у Києві та інших містах України. Затримано й трьох його спільників. Як повідомляє прес–служба київської міліції, в останні кілька місяців інженер пiдпалював магазини не лише в столиці, а й Одесі, Харкові та Львові. При цьому чолов’яга керувався зовсім не пролетарськими почуттями (мовляв, жирують буржуї), а навпаки — хотів «подоїти на гроші» власників бутиків із брендовим одягом.

Попи проти 8 Березня

Попи проти 8 Березня

Українська православна церква Московського патріархату закликала співвітчизників та співвітчизниць не святкувати 8 Березня. Таке послання вірянам передав через кореспондента ТСН архієпископ Луцький та Волинський Михаїл. Адже свято припадає на перший тиждень Великого посту, більше того — на другий його день. Виходить так, що піст тільки почнеться, і замість того, аби думати про Бога, тримаючи дух та тіло в смиренності, українці розпиватимуть шампанське та запально фліртуватимуть.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

У «гнiздi» — порядок

У «гнiздi» — порядок

Відтепер знаменитий замок «Ластівчине гніздо» на горі Аврора у Гаспрі, який майже століття слугує візиткою всього Південнобережжя, — не комунальна, а республіканська кримська власність. Відповідне рішення ухвалила «регіональна» більшість Ялтинської міськ­ради. У подальшому Рада міністрів має визначити, якiй саме урядовiй iнституцiї автономiї «повiсити» на баланс всесвітньо відомий пам’ятник архітектури.

Ленін iз Харкова не втече

Ленін iз Харкова не втече

Монумент на честь проголошення радянської влади, споруджений у самісінькому центрі Харкова, невдовзі «переїде» на «пролетарську» окраїну міста. А точніше — в район ХТЗ, що традиційно асоціюється з історичною віхою індустріалізації і духом колишнього СРСР, на честь утворення якого в тодішній столиці України і був споруджений цей гігантський пам’ятник.

Всі статті рубрики