НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Таксі на цвинтар

Таксі на цвинтар

52–річний мешканець Сімферополя приїхав до столиці й одразу зустрівся з друзями в кафе на Центральному вокзалі. Того дня він мав летіти до Америки на заробітки, втім пунктом кінцевого призначення для чоловіка став цвинтар. Уже після посиденьок із друзями кримчанин згадав про літак, тож підійшов до одного з таксистів і пообіцяв за доставку в аеропорт «Бориспіль» заплатити аж сто доларів.

Танці до «третіх півнів»

Танці до «третіх півнів»

Масляна, Масниця, Масляниця, Колодія — як тільки не називають у народі гуляння на Сиропусному тижні, який цього року починається 28 лютого. У ці дні давні слов’яни проводжали зиму та зустрічали весну, розпочинали польові роботи й вірили в пробудження природи від зимового сну. Сьогодні ж давній обряд пов’язаний здебільшого з початком Великого посту. Цей тиждень є останнім терміном, коли ще можна справляти весілля й погуляти від душі. Дорослим чоловікам та жінкам за те, що не одружили в цьому році своїх дітей, наші предки прив’язували колодку до лівої ноги, а неодруженим дівчатам та хлопцям — на ліву руку або до пояса. Знімати їх не дозволялося доти, доки «покараний» не відкупиться, тобто не поставить у шинку могорич. Упродовж Масляної господині традиційно готують вареники із сиром i сметаною та млинці.

Морози не відступають

Морози не відступають

Найближчими днями в Україні очікується морозна погода, на дорогах — уже звична ожеледиця. «Подекуди падатиме невеликий сніг, — зазначила в коментарі «УМ» начальник відділу метеорологічних прогнозів Укргідрометцентру Людмила Савченко. — Взагалі погода найближчим часом не зміниться: до кінця лютого й навіть на початку березня буде справжня зима».

Наслідок самолікування

Наслідок самолікування

Багатодітна родина з Великої Олександрівки ледь не стала джерелом епідемії менінгіту серед дітей: як з’ясували лікарі, малюки підхопили інфекцію від дорослих «бацилоносіїв». Померла дівчинка була п’ятою дитиною у великій родині Тетяни М., де, виховується ще шестеро неповнолітніх. Про те, що у дитини саме менінгіт, батьки зрозуміли вже в лікарні. До цього займалися самолікуванням, даючи дітям жарознижувальне і вітаміни — як при ГРВІ. «Дівчинку доправили до нас iз температурою 40. Уже починалися судоми, — розповідає лікар Великоолександрівської районної лікарні Олена Бойко. — Врятувати її, на жаль, не вдалося, оскільки час було згаяно».

А ти зареєструвався на ЗНО?

А ти зареєструвався на ЗНО?

Часу на реєстрацію на Зовнішнє незалежне оцінювання цьогоріч було відведено на місяць менше, ніж торік. Тож понеділок, 28 лютого, стане останнім днем, коли ще можна подавати документи, аби взяти участь у тестуванні. Нагадаємо, що цьогоріч не обов’язково особисто йти до пунктів реєстрації, це можна зробити за допомогою інтернету, зайшовши на сайт Українського центру оцінювання якості освіти або котрогось iз його регіональних осередків і заповнивши відповідну заяву.

«Тамбовський» друг Овсієнко

«Тамбовський» друг Овсієнко

У Криму затримали двох громадян Росії, яким правоохоронці приписують лідерство у транснаціональному організованому злочинному угрупованні (ОЗУ) «Тамбовські». Начебто 37–річний і 44–річний росіяни перебували у міжнародному й міждержавному розшуку з 2006 року — відтоді як організували та скоїли замах iз використанням автоматичної зброї на одного із власників спільного підприємства ЗАТ «Петербурзький нафтовий термінал». Сам бізнесмен і троє його охоронців тоді відбулися вогнепальними пораненнями різних ступенів тяжкості, ще одному «бодігарду» пощастило менше — він помер на місці злочину.

Арія північноатлантичного гостя

Арія північноатлантичного гостя

Попри те, що після приходу до влади Партії регіонів Україна зробила різкий кульбіт на узбіччя зі шляху євроатлантичної інтеграції, НАТО досі нас поважає і зацікавлене у співпраці. На яку жодним негативним чином не вплинула ні внутрішньополітична обстановка в Україні, ні її позаблоковий статус. У цьому, як міг, переконував своїх українських співрозмовників генеральний секретар Північноатлантичного Альянсу Андерс Фог Расмуссен, який учора перебував із візитом у Києві.

Всі статті рубрики