РАХУНКОВА ПАЛАТА

25.02.2011

130 мільярдів гривень

заборгувала своїм громадянам держава Україна за рішенням судів, повідомила урядовий уповноважений у справах Європейського суду з прав людини Валерія Лутковська. За її словами, нині уряд планує реструктуризацію цього боргу. Тому, порадила Лутковська, всім, у кого на руках є невиконані рішення національних судів, які було повернуто без виконання або не прийнято Державною виконавчою службою, слід знову звернутися до ДВС для узагальнення цієї інформації й погашення заборгованості Кабміном.

 

500 мільйонів планет

потенційно придатних для життя існує в нашій галактиці, заявили у Вашингтоні під час щорічної конференції Американської асоціації сприянню розвитку науки астрономи NASA. Відповідні дані, за їхніми словами, вдалося отримати завдяки космічному телескопу Кеплер, який, утім, спроможний охопити лише чотирьохсоту частину неба. Якщо ж брати весь Всесвіт, то вчені підозрюють, що загалом кількість придатних для життя планет може сягати ста мільярдів.

 

150 мільйонів доларів допомоги

виділять Єгипту на підтримку економіки Сполучені Штати Америки, повідомила держсекретар Хiлларі Клінтон. «Я рада сьогодні оголосити, що ми виділяємо ці кошти, щоб мати можливість підтримати перехід до нового режиму і допомогти у справі економічного відновлення», — заявила вона. Як відомо, пiсля народної революцiї оголосив про свою відставку президент Єгипту Хосні Мубарак, після чого влада в країні перейшла до Вищої ради збройних сил.

 

100 мільйонів євро фінансової допомоги

надасть Вірменії Європейський Союз для подолання наслідків світової економічної кризи. 65 мільйонів із них надійдуть у вигляді кредиту, а решта — як грант. При цьому кошти будуть виділені лише за умови, що Вірменія виконає низку умов ЄС. Зокрема, йдеться про впровадження заходів у сфері держуправління держборгом, реформуванні пенсійної системи та внутрішнього контролю за витратами. Першу частину коштів влада країни очікує одразу після ратифікації меморандуму й угод про позику і грант парламентом Вірменії. Друга частина може надійти вже восени.

 

100 мільйонів гривень

потрiбно Львову на відновлення історичної спадщини ЮНЕСКО, повідомив міський голова Андрій Садовий. За його словами в місті 95 відсотків об’єктів історичної спадщини перебувають під охороною всесвітньої організації. Садовий також додав, що протягом двох минулих років на ці потреби, як і на продовження злітно–посадочної смуги і добудови готелів у рамках підготовки до Євро–2012, місто не отримало з державного бюджету жодної копійки.

 

800 тисяч іноземців

розраховує прийняти Київ під час проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи з футболу–2012, заявив виконавчий директор Асоціації туристичного бізнесу Артем Атоян. Він припускає, що 160 тисяч із них — туристи, а решта, 620 тисяч — екскурсанти. Атоян пояснив, що різниця між екскурсантом і туристом полягає в тому, що перший приїжджає лише на один день, тоді як турист ночує в іншій країні щонайменше добу.

 

83,3 відсотка українців

вважають, що рішення Феміди в нашій державі можна купити, свідчать результати опитування, проведеного Харківським інститутом соціальних досліджень. А 42,8% наших співвітчизників навіть гіпотетично не вірять, що суд ухвалив би рішення на їхню користь, майже 49 відсотків узагалі не вважають, що суди відіграють значну роль у житті українців. При цьому 42,6% опитаних переконані, що будь–яку проблему змогли б вирішити в обхід закону — давши хабара чи використавши зв’язки.

 

59,9 відсотка українців

у цілому не схвалюють діяльність Віктора Януковича на посаді глави держави, свідчать результати опитування, проведеного «Українським демократичним колом» на замовлення Інституту політики. При цьому позитивно оцінюють його діяльність на посаді Президента 30,9%. Водночас політику керівника уряду Миколи Азарова не схвалюють дві третини дорослого населення — 65,2 відсотка, тоді як позитивно оцінили кроки Кабміну лише 25,5% наших співвітчизників.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>