НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Національна пам’ять повертається

Національна пам’ять повертається

Учора Кабінет міністрів утворив Інститут національної пам’яті. Нагадаємо, попередній Інститут потрапив під ліквідацію указом Президента Віктора Януковича «Про оптимізацію центральних органів виконавчої влади». Пізніше уряд повідомив, що УІНП не зникне, його лише реорганізують. У новій постанові Кабміну сказано, що УІНП займатиметься «науковим та аналітичним забезпеченням формування державної політики з питань національної пам’яті, розробленням у межах своїх повноважень науково обґрунтованих рекомендацій Кабінету Міністрів України у сфері реалізації гуманітарної політики».

Справа з партійним душком

Справа з партійним душком

Учора міліція продовжувала «шманати» тих, хто так чи інакше пов’язаний з діяльністю націонал–патріотів. «Відхрестившись» напередодні, що затримання членів ВО «Тризуб» ім. Степана Бандери напряму пов’язане з подіями навколо вибуху монумента Сталіну в Запоріжжі, люди у погонах продовжують допитувати прихильників правої ідеї. Так, столичні правоохоронці провели обшук у помешканні блогера і журналістки Олени Білозерської, відомої тим, що бере участь майже у всіх громадянських акціях і є прихильницею націонал–патріотів.

Докульгав до Франкфурта

Докульгав до Франкфурта

Найближчим часом до України можуть екстрадиювати депутата Київради, який з літа перебував у міжнародному розшуку. Як повідомили «УМ» у прес–службі столичного управління СБУ, їхні співробітники наразі вирішують усі питання щодо екстрадиції розшукуваного обранця Київради, якого 6 січня затримала німецька поліція у Франкфуртi–на–Майні.

«Усе — для влади і чиновників»

«Усе — для влади і чиновників»

Перш ніж встановлювати нові комунальні тарифи, партія «Наша Україна» вимагає провести незалежну експертизу щодо обґрунтованості їх підвищення. Про це заявив голова політради «НУ» Валентин Наливайченко. «Наша Україна» вимагає: перш ніж збільшувати тарифи, влада зобов’язана захистити громадян, а не підвищувати витрати на себе, — додає Наливайченко. — Заходи щодо захисту найбільш соціально вразливих верств населення передбачені у законопроектах, поданих депутатами–«нашоукраїнцями» — але, на жаль, проігнорованих владою. Влада, яка вже немає можливості годувати суспільство передвиборчими обіцянками, перейшла у відкритий наступ на соціальні права українців».

«Вже усміхнулась...»

«Вже усміхнулась...»

Відповідний законопроект зареєстрував цього тижня у Верховній Раді, депутат фракції БЮТ Дмитро Ветвицький. Вiн пропонує замінити теперішні рядки гімну «Ще не вмерла України і слава, і воля, Ще нам, браття молодії, усміхнеться доля» на відповідно «Слава Богу, в Україні є і правда і воля, Вже нам, браття — українці, усміхнулась доля».

Відпочинок в очікуванні

Відпочинок в очікуванні

Увечері 9 січня пасажири літака, який мав здійснювати рейс Пунта Кана — Київ так і не дочекались вильоту з Домініканської Республіки. Як пояснили в компанії MIBS Travel, яка організувала відпочинок для наших співвітчизників у Домінікані, затримка в перельоті виникла з технічних причин. «У «Аеро­світі» несправності з літаком. Зараз компанія намагається їх усунути», — повідомила директор iз туризму Катерина Єрьоменко. Розгублені люди залишились в аеропорту, втім, після кількагодинного очікування, терпець пасажирів увірвався. «Люди вийшли на злітну смугу й заблокували роботу аеропорту, — розповіла «УМ» піар–менеджер компанії FCA Олена Проценко, директор якої — Вікторія Кулаковська — також не змогла вилетіти з Пунта Кани. — До них приїхав представник туроператора й розповів, що літак ремонтують. Людей розселили у готелях».

Смерть на чужинi

Смерть на чужинi

49–річного іноземця знайшли повішеним у квартирі одного зі спальних районів міста. За інформацією правоохоронців, на тілі загиблого не виявили жодних ознак насилля, тому судмедексперти запевняють, що з життя він пішов добровільно.

Всі статті рубрики