Опломбована книга

Опломбована книга

Вдруге правоохоронці навідалися до бібліотеки у столиці Російської Федерації у п’ятницю. За словами директора культурного закладу Наталії Шариної, обшук проводили слідчі відділу боротьби з екстремізмом Центрального адміністративного округу в Москві Павло Тимофєєв і Ацамаз Багдаєв. Як випливає зі слів Наталії Григорівни, візит правоохоронців був дуже схожим на добре підготовлену провокацію, адже міліціонери не просто вдруге за тиждень приїхали з обшуком, а й намагалися підкинути до фондів бібліотеки літературу, привезену заздалегідь із собою.

«Душа і рука Сірка з нами!»

«Душа і рука Сірка з нами!»

Могила кошового отамана Запорозької Січі Івана Сірка поблизу села Капулівка у Нікопольському районі на Дніпропетровщині є одним із найзнаковіших місць. Адже тут покоїться прах людини, без будь–яких перебільшень, легендарної. Про надзвичайний авторитет Івана Сірка у запорозькій вольниці свідчить той факт, що його переобирали кошовим отаманом вісім разів поспіль. За легендою, цей воїн–характерник (перекидався вовком — «сірком») навіть мертвим продовжував перемагати ворогів. Сірко заповідав козакам по його смерті відрізати свою праву руку й ходити з нею у походи... Козаки виконали заповіт і, зустрічаючись із ворогом, виставляли вперед його правицю зі словами: «Душа і рука Сірка з нами!». Отож не дивно, що й нині біля могили отамана регулярно проводяться різноманітні козацькі заходи. Люблять підкреслювати свою небайдужість до славної минувшини і політики та чиновники різних рівнів.

Де живе дух свята

Де живе дух свята

В Україні склали рейтинг найбільш привабливих міст на Новий рік. Абсолютним фаворитом туристичних вподобань став Львів — саме тут більшість мандрівників прагне зустріти Новий рік, — повідомляє ТСН. Ще б пак! У Львові чи не найяскравіша та найнасиченіша святкова програма на будь–який смак: фестиваль «Велика коляда», парад звіздарів, фестиваль «Пампухів», фестиваль льодових скульптур... «Ми плануємо туристичний сезон на рік зазделегідь і знаємо, що зимовий період є надзвичайно цікавим туристичним продуктом, — розповіла «УМ» начальник управління туризму Львівської міської ради Оксана Сидор. — Очікуємо найбільший наплив туристів iз середини грудня до кінця січня. На мою думку, найбільша атракція святкового Львова сьогодні — це народні традиції, які плекають львів’яни і з якими, власне, зможуть ознайомитись гості міста».

Гостріть лижі!

Гостріть лижі!

Багаторічну тенденцію, яка так заважала зустріти новорічні свята з відчуттям усієї їхньої краси і казковості, здається, нарешті зламано. Незважаючи на численні прогнози «народників» (та й синоптики від них не відставали), що передрікали дефіцит снігу і доволі теплу погоду наприкінці нинішнього — на початку наступного років, українці все ж матимуть майже повний «святковий набір» погодних умов. Принаймні про це свідчать останні прогнози Укргідрометцентру.

Фруктовий фальстарт

Фруктовий фальстарт

Увесь минулий тиждень півострів, надто його центральна і південна частини, вкотре за цю осінньо–зимову пору потрапили у полон до аномально високих температур. У суботу, приміром, у Сімферополі було зафіксовано 20 градусів зі знаком плюс. Фахівці стверджують, що тим самим був побитий рекорд тридцятирічної давності. Не дивно, що передчасне потепління раз по раз провокує деяких представників тутешньої флори до активного пробудження.

Рейдери у рясах

Рейдери у рясах

Сьогодні священики й вірні Української православної церкви Київського патрiархату прийдуть під стіни Київської облдержадміністрації і проведуть там «молитовне стояння», на знак протесту проти захоплення кількох парафій УПЦ КП на Київщині Московським патрiархатом. Так, нещодавно представники Московського патрiархату захопили храм святителя Димитрія Ростовського у Макарові на Київщині. Храм збудувала своїм коштом Київська патріархія, тож «будуть вжиті всі законні засоби для того, щоби храм був повернутий до Церкви, яка його збудувала, — Київського патрiархату», — заявляють в УПЦ КП.

«Краса» під уламками гвинтокрила

«Краса» під уламками гвинтокрила

В аварії гелікоптера загинули знані українські моделі: 19–річна Катерина Ветчинкіна (четверта віце–міс «Україна–Всесвіт–2009»), 19–річна Яна Бондаренко і 22–рiчна Злата Маширова. Дівчата мали виступити в Одесi на одному з передноворічних корпоративів.

До лікаря по смерть

До лікаря по смерть

Маленьку Яну батьки привезли у міську дитячу поліклініку на огляд до дерматолога через незрозумілий висип на шкірі. До цього в дівчинки тривалий час трималася висока температура, але дільнична лiкарка запідозрила лише стоматит, тож батьки не дуже тривожилися, збиваючи жар за її порадою. Те, що дитинка раптово померла у приміщенні поліклініки, підтверджують і в міському,і в обласному управлінні охорони здоров’я, однак офіційний коментар погоджуються дати лише після закінчення судово–медичної експертизи.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики