НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Хто засвистав Болдирєва

Хто засвистав Болдирєва

Одного з народних депутатів освистали у сесійні залі Верховної Ради за те, що виступав російською мовою. Це не вигадка, а факт! Щоправда, таке трапилося не на звичайному пленарному засіданні, а на парламентських слуханнях «Українці в світі», до яких було залучено представників інтелігенції, митців, лідерів громадських організацій. Вони й обурилися тим, що «регіонал» Юрій Болдирєв, вийшовши на трибуну, почав виголошувати промову не державною мовою. Реагуючи на вигуки «Ганьба!», соратник Януковича сказав щось хамське на кшталт «ви маргінали у власній країні» і був змушений зійти із трибуни.

Пшонка пiд дiоксином

Пшонка пiд дiоксином

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

У справі про отруєння екс–Президента Віктора Ющенка новий поворот: слідчі Генпрокуратури Росії у присутності представників Генпрокуратури України нарешті допитали в Москві колишнього першого заступника голови СБУ Володимира Сацюка. Нагадаємо, що раніше слідство розглядало можливість отруєння Ющенка саме на дачі Сацюка 5 вересня 2004 року. Але одразу після перемоги Помаранчевої революції Сацюк утік до Росії і прийняв її громадянство. Відтак процедура екстрадиції щодо нього стала неможливою.

Міністри зникають опівночі

Міністри зникають опівночі

Серія указів Президента про впорядкування системи виконавчої влади з’явилася незадовго до півночі, з 9 на 10 грудня. Подібного кроку від Віктора Януковича чекали, із кулуарів влади долинали чутки про торги за участю «слуг народу», що претендують на нові хлібні посади або підпадають під скорочення. На адмінреформі як умові кредитування наполягали і МВФ, і США, і сам глава держави заявляв, що готується скоротити кількість чиновників. Але ніхто не чекав від Януковича такої стрімкості, та ще й оголошення офіційних рішень серед ночі (таке було характерне для попередньої влади). Нічні укази про ліквідацію чи злиття різних міністерств не лише переполошили численну братію клерків, а й викликали сум’яття у відвідувачів чиновницьких кабінетів. У повітрі повисло питання: до кого вже невдовзі будемо звертатися за довідками, рішеннями, зрештою, з ким «вирішуватимемо проблеми».

Деякі кадрові рішення Януковича викликають багато запитань — так само, як і певні персоналії, що не тільки вціліли під час так званого «першого етапу адмінреформи», а й набули більших повноважень.

Януковичу відібрало пам’ять

Януковичу відібрало пам’ять

Ганна Герман знову промахнулася з передбаченням дій свого зверхника Віктора Януковича. Український інститут національної пам’яті не став «президентською структурою», як у четвер по обіді прогнозувала заступник голови АП. Указом глави дер­жави Інститут, створений Ющенком як один із центральних органів державної влади, понижений до статусу науково–дослідної установи під дахом Кабінету Міністрів.

Всі статті рубрики