НОВИНИ ПЛЮС

11.12.2010

Саміт СНД

Учора в Москві відбулося засідання Ради глав держав СНД. Лідери країн пострадянського простору мали обговорити результати річного головування Росії в СНД, підвищення ефективності економічної взаємодії тощо. Зокрема, на саміті передбачалося розглянути 20 проектів документів, спрямованих на активізацію інтеграційних процесів у рамках СНД. Участь у зустрічі взяв і Президент України. У Москві Віктора Януковича мали нагородити званням «Людина року» («за зміцнення економічних і культурних зв’язків між Росією та Україною»). Його присуджує Російський біографічний інститут, який очолює виходець із Донбасу — уродженець Макіївки Святослав Рибас. Ще один титул «Людина року» мав отримати мер Донецька Олександр Лук’янченко.

Рейтинги

Майже 40% українців не підтримують діяльність Президента Віктора Януковича. Про це свідчать результати опитування, проведеного соціологічною службою Центру Разумкова з 18 по 22 листопада 2010 року. Так, частка тих, хто не підтримує діяльність Президента, зросла з 34,8% (жовтень) до 39,3% (минулий місяць). Відсоток тих, хто не підтримує діяльність Верховної Ради, зріс із 44,3% до 50,1%, уряду — з 38,6% до 44,9%. У ході дослідження опитано 2001 респондента за вибіркою, що репрезентує доросле населення України за основними соціально–демографічними показниками. Теоретична похибка вибірки (без врахування дизайн–ефекту) не перевищує 2,3% з імовірністю 0,95.

Підкоп під депутатів

Головне контрольно–ревізійне управління України прогнозує, що Генеральна прокуратура подаватиме до Верховної Ради клопотання про зняття депутатської недоторканності з низки парламентаріїв. «Я думаю, що будуть такі подання, незалежно від того, до якої політичної сили вони належать і в якій фракції», — сказав на вчорашньому брифінгу голова ГоловКРУ Петро Андреєв. За його словами, цей процес може розпочатися після того, як буде завершено всі слідчі дії за матеріалами ГоловКРУ, поданими до правоохоронних органів. КРУ вже передало до правоохоронних органів матеріали щодо порушень у бюджетній сфері за період 2008–2009 рр. на загальну суму понад 66,3 млрд. грн., в якій втрати фінансових і матеріальних ресурсів становлять більш як 32,4 млрд. грн.

Тимошенко не прийме «перебіжчиків»

Голова партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко запевняє, що в тому випадку, якщо вона повернеться до влади, нинішні перебіжчики не повернуться в її команду. «Можна, звісно, почитати притчу про повернення блудного сина. Але це не той випадок. Тому для тих, хто одного разу виявився слабким, нечесним або меркантильним, повернення в команду не буде», — заявила Тимошенко в інтерв’ю журналу «Кореспондент».