Добре, що світло є...

Добре, що світло є...

Разом iз температурою повітря знизилась і температура в помешканнях киян. Столичні мешканці, чиї будинки обслуговують ТЕЦ–5 і ТЕЦ–6, залишилися без опалення й гарячої води. Як з’ясувалося, «Київтрансгаз» зменшив тиск газу для двох столичних теплоелектроцентралей через заборгованість АК «Київенерго».

Віддати «брату» все!

Віддати «брату» все!

Судова тяганина між національною акціонерною компанією «Нафтогаз України» та приватним трейдером «Росукренерго» завершилася прогнозовано. Позавчора ввечері сторони оприлюднили текст домовленості. За нею, «РУЕ» погашає свою заборгованість: перед «Нафтогазом» — 1,7 млрд. доларів та перед російським «Газпромом» — 810 млн. доларів. Сама компанія отримує 12,1 млрд. газу, що нині належить «Нафтогазу».

Грип не спить

Грип не спить

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

За останній тиждень показник захворювання населення на грип та ГРВІ зріс на 13,2%. Директор Київського центру клінічної імунології Олег Назар запевнив «УМ»: «Маємо справу зi звичайним сезонним грипом». Не сіють паніку і в Міністерстві охорони здоров’я, зазначивши, що до епідпорогу нам ще далеко. Сама ж епідемія грипу, зі слів заступника директора Департаменту організації санітарно–епідеміологічного нагляду Міністерства охорони здоров’я України Антона Парусова, може розпочатися аж у лютому.

100 днів без просування

100 днів без просування

Минуло більше 100 днів від початку розслідування, а в міліції та прокуратурі й досі не змогли навіть з’ясувати, що ж сталося насправді зі зниклим харківським журналістом Василем Климентьєвим. Недавня резолюція Європарламенту, в якій українську владу закликали ретельно розслідувати цю резонансну справу, змусила силовиків прозвітувати про результати своєї роботи. Проте, як виявилося, похвалитися їм нічим — слідство завмерло, а оперативники сподіваються лише... на удачу.

«Теплі» гроші з Півночі

«Теплі» гроші з Півночі

Цiєї осені централізоване тепло в школи та дитсадки обласного центру Прикарпаття надійшло ще в першій декаді жовтня, встановивши (вочевидь завдяки виборам до місцевих органів влади) рекорд початку опалювального сезону. Та це — виняток із правила, бо у попередні роки через холодні батареї юних іванофранківців інколи завчасно відправляли на осінні канікули. Напевне, у школах та дитсадках стане тепліше після реалізації проекту, фінансувати який узявся Інвестиційний комітет Північної екологічної фінансової корпорації (НЕФКО). На недавньому засіданні в Гельсінкі (Фінляндія) керівництво Комітету ухвалило рішення про надання Івано–Франківську трьох мільйонів гривень тривідсоткової позики для реалізації енергозберігаючих заходів у бюджетних установах обласного центру.

Найважче для рідних

Найважче для рідних

Сім українських льотчикiв, які загинули у катастрофі літака Іл–76 у пакистанському місті Карачі — це Тарас Нижник, Сергій Дяченко, Олександр Шпунт, Володимир Малий, Віктор Корольов, В’ячеслав Абатуров, Євген Солоденко — відповідно командир, пілот, штурман, два авіатехніки, радист і бортінженер. Восьмий член екіпажу — росіянин Олександр Ульянов. Нагадаємо, Іл–76 з вантажем гуманітарної допомоги ООН розбився в ніч на неділю у кварталі новобудов у передмісті Карачі. Загинули восьмеро членів екіпажу та чотири робітники–пакистанці.

Чисті колеса — і місто чистіше

Чисті колеса — і місто чистіше

Карати водіїв, які виїздять на сумські вулиці з брудними колесами, — пропозиція Сумського міського голови Геннадія Мінаєва. І йдеться тут не лише про чистоту міста, а й про безпеку руху. Ідея добра, та одна проблема: міська влада не має повноважень на подібні дисциплінарні заходи.

Бізнесмен зірвався з гальм?

Бізнесмен зірвався з гальм?

У понеділок близько 17:00 на найбiльшому продуктовому львівському ринку «Привокзальний» сталося криваве вбивство. Просто у кабінеті директора застрелили працівника ринку. Як розповіли «УМ» у Головному управлінні міліції Львівщини, невідомий піднявся на другий поверх адміністративного корпусу базару, зайшов до кабінету, витягнув із пакета пістолет і застрелив «першого стрічного». Після розстрілу нападник утік.

Всі статті рубрики