Карпати вже зі снігом

Карпати вже зі снігом

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

У вівторок кияни прокинулися під звуки дощу. Холодне повітря і хмарність не додавали оптимізму. Проте до кінця тижня принаймні жителі столиці можуть бути спокійними і не перенавантажувати свої сумки парасольками. Синоптики обіцяють сонячну погоду без опадів. Лише в неділю прогнозують мінливу хмарність. Щоправда, температура в Києві знизиться до –2 уночі, а вдень триматиметься на позначці +2.

Кордони дружбі не завада

Кордони дружбі не завада

Із 9 лютого громадяни України зможуть їздити в нетривалі подорожі до Ізраїлю без віз. Як повідомив речник Міністерства закордонних справ Олександр Дикусаров, 19 листопада Ізраїль завершив внутрішньодержавні процедури щодо запровадження безвізового режиму з Україною, і через 90 днів після цієї дати угода між нашими державами набуде чинності.

Вбивця з минулого

Вбивця з минулого

Чим керувалися трійко товаришів із Феодосії при спробі «розпиляти електроріжучим інструментом» знайдений вибухонебезпечний предмет часів Другої свiтової війни, можливо, рятувальники чи правоохоронці дізнаються згодом. Як і про те, звідки хлопці притягли додому злощасну залізяку. Для одного з «дослідників» допитливість завершилася фатально — 25–річний юнак загинув.

Злочин і спокута

Злочин і спокута

Сьогодні у Володимирському соборі в Севастополі мають відспівати Ліну Воронкову та її двох малолітніх доньок, що загинули в результаті недільної дорожньо–транспортної пригоди. Винуватець ДТП, гравець місцевого футбольного клубу «Севастополь» Владислав Піскун наразі у пригніченому стані (через що, за повідомленням газети «Сєгодня», навіть намагався здійснити суїцид) перебуває під вартою. Його стан, за словами начальника слідчого відділення Ленінського райвідділу міліції Севастополя Михайла Верби, поки що не дозволяє розпочати повноцінні слідчі дії, зокрема почути його версію того, що відбулося минулої неділі.

Іменинник той, що в рясі

Іменинник той, що в рясі

Московський патріархат із розмахом відзначив 75–річний ювілей блаженнійшого митрополита Володимира (Сабодана). Після вручення державних нагород (у тому числі російських) та офіційних привітань, владиці і його гостям влаштували розкішне застілля в модному серед нардепів ресторані готелю «Київ». На свято до митрополита, як і передбачалося, завітали представники помісних церков 14 країн і московський патріарх Кирил, який прибув до України напередодні, — загалом до ста гостей. А спокій церковної еліти охороняли сотні правоохоронців.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Собi — все, iншим — закон?

Собi — все, iншим — закон?

Виявляється, навіть автори Податкового кодексу мають проблеми з державними поборами, хоч і наполегливо закликають простих українців справно сплачувати всі податки. А тим часом підприємство, яке належить главі Держкомпідприємництва Михайлу Бродському, активному поборнику Податкового кодексу, вже два роки не сплачує внески до Пенсійного фонду. Товариство з обмеженою відповідальністю «Черкаський деревообробний комбінат» опинилося у списку найбільших боржників у Черкасах, бо винне Пенсійному фонду понад 2,5 мільйона гривень.

Заплати — підтримаю!

Заплати — підтримаю!

У контексті всеукраїнського спротиву прийняттю нового Податкового кодексу в автора цих рядків виникла низка запитань до генерального директора регіонального фонду підтримки підприємництва по Запорізькій області Володимира Малого. Піднявши 23 листопада слухавку замість керівника, його секретарка висловила припущення, що «Володимира Миколайовича не буде тиждень. А там — взагалі не знаю, що воно і як...».

В’язні турецького терміналу

В’язні турецького терміналу

Близько півсотні пасажирів — громадяни України, Туреччини та Казахстану — кілька днів чекали на відліт до України. Їхній рейс «Стамбул—Харків» лоукостової турецької авіакомпанії Pegasus Airlines, що мав вилетіти 19 листопада, постійно переносили. За словами постраждалих людей, представники авіакомпанії посилалися на погану погоду, хоча інші рейси аеропорту обслуговували в робочому порядку. «19 листопада в офісі авіакомпанії працювали три людини, які погано розуміли, коли до них зверталися англійською, і нічого не відповідали на запитання пасажирів, — розповіла «УМ» одна з постраждалих пасажирів, журналіст Віра Маковій. — З’ясувалося, що рейс затримується через погану погоду». Дійсно, 20 та 21 листопада густий туман паралізував роботу Харківського аеропорту. Втім уже в понеділок аеропорт відновив роботу.

Християнський революціонер

Християнський революціонер

Сказати, що у Львові отця–ректора знають чи люблять — не сказати нічого. І хоча за рівнем упізнаваності він поступається поп–дівам чи мітинговим «королям», але Борис Гудзяк непомітно став одним із символів духовного відродження новітньої України — не совдепівської і не ультра–націоналістичної. З одного боку, він згуртовує тих, кому не байдуже слово правди і науки, а з іншого — намагається впроваджувати в суспільство християнські цінності. А от на весь світ прославився Борис Гудзяк після провальної спроби «підписання» працівниками СБУ. Щонайприкріше, вимагали «лояльності», певно, у всіх львівських ректорів, але Гудзяк був єдиним, хто наважився піддати цю справу публічного роз­голосу. Очевидно, саме завдяки тому і вдалося оборонити студентів перед масованими атаками яструбів Валерія Хорошковського, який під тиском світової громадськості був змушений перепрошувати за своїх недбалих оперів.

Всі статті рубрики