Винен покійник

Винен покійник

Державна комісія, яка розслідувала причини аварії на залізничному переїзді під Марганцем Дніпропетровської області, що забрала 45 людських життів, нарешті повідомила головну причину трагедії. Згідно з заявою керівника Державної адміністрації автомобільного транспорту Сергія Доброхода, основна провина лягає на загиблого 56–річного водія автобуса, який перевозив людей, — Миколу Гречку.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Минули літа молодії...

Минули літа молодії...

Якщо вам 30—35 років і ви все ще вважаєте себе молодою людиною — готуйтеся до змін. Міністерство у справах сім’ї, молоді та спорту планує зменшити вік молодої людини одразу на 11 років. У новому році планується оприлюднити Стратегію розвитку молодіжної політики, в якій передбачаються такі зміни, повідомляє ІМК. «У Європі молоддю вважаються люди до 24 років. У нас було 28 років, а потім віковий ценз збільшили, коли стали видавати кредити на житло молодим сім’ям, тому що, за стати­стикою, більшість дітей народжується не до 28 років, а до 35», — пояснює заступник міністра у справах сім’ї, молоді та спорту Світлана Толстоухова. Наразі в міністерстві ще дискутують — зменшувати вік молодої людини до 29 чи до 24 років. У міністер­стві пояснюють, що слід розрізняти поняття «молода людина» і «молода сім’я», натякаючи, що молоді сім’ї й надалі зможуть отримувати пільгові кредити. Але ж одинокі люди цю можливість втратять!

Неназвані, а вже відомі

Неназвані, а вже відомі

Місто Лева сьогоднi стане першим з українських міст, де відбудеться представлення братiв–талiсманiв футбольного чемпіонату Європи–2012. Церемонія за участю театру «Воскресіння» пройде на площі перед Оперою. На думку організаторів, залишилося правильно охрестити футбольних героїв, яких у вiвторок уже показали публiцi у Варшавi. Футбольні функціонери розглядають кілька варіантів: Славек і Славко, Семко і Стрімко або ж Клемек і Ладко. За цi варiанти голосують на сайтi УЄФА.

За аварію посадять власника автобуса

За аварію посадять власника автобуса

У Тернопільському міськрайонному суді нарешті завершено слухання справи щодо трагедії на залізниці неподалік обласного центру, яка сталася 14 лютого минулого року. Тоді невеликий приватний автобус ПАЗ–32053 із 25 пасажирами, що здійснював звичайний ранковий рейс від приміської автостанції до села Скоморохи, зіткнувся на нерегульованому залізничному переїзді з дизель–поїздом. Як наслідок — п’ятеро людей, серед яких був і 46–річний водій «пазика», загинули, решта отримали серйозні травми, які дехто заліковує й досі.

«Наколотi» й рудi, але не апельсини

«Наколотi» й рудi, але не апельсини

У чотирьох районах завершено вакцинацію диких м’ясоїдних тварин, зокрема лисиць, від сказу. Востаннє таке щеплення проводили два роки тому. «Вакцинація організована Державним комітетом ветеринарної медицини коштом державного бюджету в тих областях, котрі межують iз Росією, зокрема в Луганській, Донецькій, Полтавській. А на Черкащині — у тих районах, що розташовані понад Дніпром на Лівому березі — Драбівському, Чорнобаївському, Золотоніському та частково Канівському», — розповів «УМ» Віктор Маламуж, заступник начальника Головного управління ветеринарної медицини в Черкаській області.

Скасуйте пенсійні привілеї!

Скасуйте пенсійні привілеї!

Політична партія «Наша Україна» вимагає від Президента провести справедливу пенсійну реформу, яка дозволить вирішити проблему зростаючого дефіциту Пенсійного фонду й при цьому відповідатиме інтересам громадян країни. «Ми виступаємо проти намірів уряду Азарова звести «пенсійне реформування» до підвищення пенсійного віку для жінок та пенсійних відрахувань малих підприємців, — заявив голова політради партії Валентин Наливайченко. — Прикриваючись вимогами МВФ та величезним дефіцитом Пенсійного фонду, який сягнув 60 млрд. грн., влада фактично перекладає проблему браку коштів на плечі найменш соціально захищених громадян». За словами Наливайченка, у чинної влади немає професійного підходу до вирішення пенсійних проб­лем, вона не бажає обмежити свої чиновницькі привілеї, які особливо несправедливі в пенсійній сфері.

«Пекло» для непотребу

«Пекло» для непотребу

Уже з наступного року на території однієї з центральних областей України — конкретне місце «дислокації» поки що не визначено — запрацює перший на території СНД завод з утилізації пестицидів та побутових відходів. Про це під час прес–конференції в Києві повідомив директор Департаменту екологічної безпеки Мінприроди Олександр Соколов. Потужність переробного підприємства становитиме 8 тисяч тонн на рік. Реалізація проекту дозволить державі майже втричі знизити собівартість утилізації відходів, адже дотепер шкідливий непотріб з України знищували за кордоном, зокрема у Польщі.

Всі статті рубрики