З «павутини» — до СІЗО

З «павутини» — до СІЗО

Упродовж кількох місяців мешканець Запоріжжя Дмитро Мальцев був одним з епатажних учасників інтернет–чату. Сховавшись за ніком KOЯN, студент Запорізького гідротехнікуму не перевантажував свій мозок добором висловів для оцінки у всесвітній павутині як фактів чи явищ, так і своїх опонентів. Ті відповідали зауваженнями, на які затятий матюкальник зазвичай не реагував, «збагачуючи» дискусію потоком нецензурних висловлювань.

За які гріхи?

За які гріхи?

Мешканці Славути у Хмельницькій області досі не можуть оговтатися після жахливої трагедії, яка сталася в одному з приватних будинків міста в ніч на 9 листопада. 23–річна жінка відтяла голову своєму п’ятимісячному синові, після чого заявила рідним, що «вбила диявола». Як повідомляють у прес–службі обласної міліції, правоохоронці знайшли обезголовлене тільце, а згодом і голівку дитини на подвір’ї біля будинку, який винаймала молода сім’я. «Досвідчені експерти–криміналісти, слідчі та оперативники, яким не звикати до різних жахіть, зі сльозами на очах працювали на місці події», — зазначила у коментарі «УМ» співробітник прес–центру міліції Хмельниччини Юлія Гринь.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Бебі–гроші

Бебі–гроші

У президентській команді згадали про перед­виборчу обіцянку Віктора Януковича підвищити розмір допомоги при народженні дитини і з догляду за нею. Перший заступник глави адміністрації Президента Ірина Акімова відзвітувала: Янукович підписав і направив до Верховної Ради два соціальні законопроекти, які «матимуть важливе значення для покращення матеріального забезпечення сімей із дітьми». За задумом, допомога при народженні першої дитини збільшиться до 25 050 гривень (зараз, нагадаємо 12 240), на другу даватимуть уже до 50 100 гривень (замість 25 000), за третього малюка та всіх наступних — до 100 200 грн. (зараз виплачують 50 000).

Отруйний потяг

Отруйний потяг

На думку екологів, влада свідомо засекретила факт транспортування 13 тисяч тонн токсичних відходів через усю територію України. «Таких масштабів транспортування отруйних вантажів Європа ще не знала, — розповів «УМ» директор Південної філії Інституту екології Національного екологічного центру Олег Деркач. — У випадку непередбаченої розгерметизації контейнерів iз цією речовиною Миколаїв автоматично стане зоною екологічної катастрофи. Летальна доза гексахлорбензолу (ГХБ), що входить до «брудної дюжини» речовин, обіг яких регулює Стокгольмська угода, становить 0,5 грама! Гексахлорбензол погано розчиняється, стійкий до зовнішніх чинникiв і в разі потрапляння пилу в атмосферу не виводиться з неї протягом двох років».

А третя полиця — за півціни?

А третя полиця — за півціни?

Невдовзі за відсутність потреби видиратися на своє спальне місце під час подорожі залізницею треба буде заплатити додаткові кілька гривень. Про це повідомив під час прес–конференції у Кременчуці заступник генерального директора «Укрзалізниці» Леонід Лобойко: «Ми хочемо, щоб усе було справедливо, і думаємо, як зробити ціну на нижню полицю трохи вищою, а на горішню — нижчою. Ціна проїзду у вагоні з кондиціонером і без нього зараз також однакова. Це називається впорядкування тарифікації, над чим ми працюємо».

Переходимо на пластик

Переходимо на пластик

Нову пластикову картку для місячного проїзду в столичній підземці можна буде купити за 102 гривні. Як сказано в повідомленні на сайті КП «Київський метрополітен», у цю суму входить вартість проїзного квитка — 95 гривень, та безконтактної картки — 7 гривень. Власник квитка нового типу матиме можливість продовжити термін його дії 22–го числа на наступний календарний місяць або 15–го — на другу половину поточного місяця (за 95 і 48 гривень відповідно). Таке поповнення здійснюватимуть у касах станцій і за допомогою автоматів дозапису безконтактних карток.

Слухай і розмовляй

Слухай і розмовляй

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Аудіопосібник «Говорімо українською!» створили викладачі кафедри українознавства Національного авіаційного університету й презентували в День української мови та писемності. Це унікальний проект, який не має аналогів на теренах нашої країни. Посібник складається з 30 півгодинних уроків. Кожен із них чітко структурований і передбачає поступове ознайомлення з фонетикою та граматикою української мови. Крім того, посібник містить і багато різноманітних цікавинок — загадки, прислів’я, жартівливі оповідки тощо. Також проект виконує значну просвітницьку функцію, адже знайомить своїх слухачів зі звичаями українців, мальовничими куточками України та її історією. Кожен урок закінчується музичним фрагментом — українською піснею. До музичного оформлення диска долучився народний артист України Іво Бобул.

Вавилонський телевізор

Вавилонський телевізор

У телеефірі Італії з’явився телеканал­ для найбільших інозем­них громад Італії — української, марокканської, румун­ської, албанської, латиноамериканської та філіппінської. Називатиметься нова «кнопка» «Бабель ТВ», тобто «Вавилонське телебачення». За останніми даними, в Італії мешкають 5 мільйонів іноземців, і новий канал має сприяти, з одного боку, їхній інтеграції в італійське суспільство, а з другого — порозумінню між корінними італійцями та мігрантами, повідомляє «ЗІК». «Крім розважальних та інформативних функцій, канал має на меті подолати гомофобію та напруження в суспільстві, викликані зіткненням­ багатьох далеких одна від одної культур та релігій», — каже керівник української редакції «Бабель ТВ» Маріанна Сороневич.

Всі статті рубрики