«Псих» іде у мери

«Псих» іде у мери

Невеличке містечко Василівка для функціонерів Партії регіонів несподівано стало проблемним — у контексті продовження каденції діючого «біло–голубого» міського голови Сергія Лобінцева. Аби мінімізувати шанси його опонентів, діюча влада облаштувала передвиборчу кампанію таким чином, аби до бюлетеня занесли лише одне «зайве» прізвище — підприємця Олександра Усамбаєва. Майже невідомий мешканцям райцентру чоловік навряд чи міг конкурувати з паном Лобінцевим. «Двобою на виборчому рингу» не вийде, позаяк на електоральному полі 31 жовтня вирішив «жнивувати» Анатолій Шевченко — відомий у регіоні правозахисник, 44–річний офіцер міліції, який у 80–х роках став жертвою свавілля колег–«правопохоронців».

Сходи до знань

Сходи до знань

На 50–річчя Черкаського державного технологічного університету біля корпусу, вікна якого виходять на центральний бульвар імені Тараса Шевченка, обладнали площу Знань та встановили скульптурну композицію «Сходи Знань».

Гетьман у замку

Гетьман у замку

У Луцькому замку на будинку, в якому розміщується нині художній музей, під залпи козацької гармати урочисто відкрили меморіальну дошку гетьману Івану Виговському. У такий спосіб громада міста вирішила вшанувати соратника Богдана Хмельницького, у біографії якого є луцький слід. Іван Виговський упродовж 15 років жив і працював у Лучеську. У 30–х роках ХVІІ століття він обіймав посаду правника у міському суді, був намісником луцького підстарости та завідувачем канцелярії луцького земського суду. Із часом на старих фундаментах канцелярії звели будинок шляхетського суду, в якому зараз і розміщується художній музей.

Яка політика? Просто хуліганство

Яка політика? Просто хуліганство

Минулих вихідних біля свого будинку побили одного з наймолодших кандидатів у депутати Луцької міськради від ВО «Свобода» Андрія Калахана. Хлопця майже опівночі перестріли двоє чолов’яг і добряче відлупцювали. А вже в понеділок на оперативній нараді в облдержадміністрації очільник області публічно доручив головному міліціонеру регіону взяти цей інцидент під особистий контроль, бо побитий 22–річний кандидат є журналістом одного з популярних інтернет–видань. Мовляв, виборчий процес і побиття журналіста «навіває певні роздуми».

Бабуся–«терористка»

Бабуся–«терористка»

Удатися до крайнощів 75–річну мешканку Миколаєва змусило квартирне питання, а точніше — нестерпні умови життя в оселі пенсіонерки. Людмила Степанівна вимагає відремонтувати її квартиру на дев’ятому поверсі, де через струхлявілий дах покрилися пліснявою стіни та віконні рами. Раніше жінка якось нашкрібала гроші на щорічний ремонт, проте «косметики» — явно не достатньо, а сплатити за повноцінну реконструкцію даху в багатоповерхівці пенсіонерці просто не під силу. Не перший рік Людмила Степанівна оббиває пороги чиновників, але чула досі лише відмовки.

Всі статті рубрики