«Слоник» на вісім років

«Слоник» на вісім років

Коли старший дільничний інспектор Автозаводського райвідділу міліції м. Кременчука та його молодший колега на одній із приміських залізничних станцій затримали самотнього чоловіка й привезли його в найближчий міліцейський відділок, здавалося, все відбуватиметься за більш ніж банальною схемою: правоохоронці з’ясують особу затриманого і відпустять, бо ж нічого лихого він не накоїв. Однак зовсім по–іншому бачив перспективи затримання згаданий дільничний. Задля поліпшення показників своєї роботи на папері він — ні сіло ні впало — запропонував чоловікові взяти на себе один із злочинів. Ще й на вибір: або зберігання наркотиків, або носіння кастету...

Взяв? Можеш сісти!..

Взяв? Можеш сісти!..

Тезу «Злодій менту — потенційний дружбан» підтвердив черговий випадок у міліцейському відомстві, оприлюднений прес–службою облуправління СБУ. Розслідуючи кримінальну справу за фактом пограбування одного з приватних будинків, слідчий Запорізького райвідділу міліції пообіцяв затриманому «переграти» статтю Кримінального кодексу з інкримінованої на «полегшену», а вже потім передати матеріали на розгляд Феміди. За свою послугу вимагав 2500 гривень.

«Алло, готуйте гроші»

«Алло, готуйте гроші»

Тетяна Петрівна міцно спала, коли на початку другої ночі задзвонив мобільний. «Мамо, це я, — почула зі слухавки, — у мене проблеми. Терміново перерахуй на цей номер дві тисячі гривень. Не можу говорити. Поясню все потім». Розмова урвалася, а оскільки йшлося про проблеми, то жінка не засумнівалася, чи голос сина вона чує. Треба поспішати на виручку!

Фермер–наркобарон

Фермер–наркобарон

Розмаху, з яким на околицях села Хотимир Тлумацького району налагодив вирощування «кайфових» конопель власник рибоводного фермерського господарства й водночас керівник організованого злочинного угруповання, вочевидь аплодували б найвпливовіші колумбійські наркомафіозі. Співробітників СБУ, котрі проводили ліквідацію цієї банди, вразили обсяги діяльності «рибовода». Склади, всі господарські приміщення фермерського господарства та маєтку просто завалені каннабісом. Наркосировину наймані ним працівники вирощували не тільки на величезних ділянках орендованих полів, а й на самовільно захопленій та огородженій ділянці лісу площею понад один гектар.

Всі статті рубрики