Загубилась між дубами

Загубилась між дубами

...Того дня було тепло та сонячно. Тож 71–річна мешканка Канева вирішила з подругою піти на «тихе полювання» до Канівського природного заповідника. У лісі жінки домовилися після збирання грибів зустрітися в певному місці, котре добре знали. Але туди прийшла тільки одна з них. Вона трохи почекала товаришку, а потім пішла до міста. Вирішила, що її подруга вже дома. Але жінки там не було. Й ніхто із сусідів її не бачив. Подруга чекала бабусю до самого вечора, а коли почало сутеніти, подзвонила канівським рятувальникам.

Із–за океану видно краще

Із–за океану видно краще

Складається враження, що американці про українських учених та їхні розробки знають більше, ніж вітчизняна Академія наук та її розгалужені структури. Інакше й не можна пояснити успіх ученого–хіміка з Краматорська Анатолія Авдєєнка, якого за «видатні дослідження у галузі хімії» у США визнано людиною 2010 року. А от в Україні науковця ніхто й добрим словом не згадав.

Що в барсетці лежить?

Що в барсетці лежить?

Те, що один раз на рік і палиця стріляє, відомо кожному, а вогнепальна зброя — тим паче. Але 33–річ­ний макіївчанин ніколи не думав, що його смертельну іграшку знайде дворічний синок. Коли батько прийшов iз роботи, малюк вирішив «зробити ревізію» у батьковій барсетці.

Справа Божа — і кримінальна

Справа Божа — і кримінальна

Ця трагедія, нагадаю, сталася в обласному центрі кілька місяців тому: 28 липня під час вечірнього богослужіння у Свято–Покровському храмі спрацював вибуховий пристрій, унаслідок чого восьмеро мирян були поранені, а черниця Людмила загинула. Очільники запорізької єпархії УПЦ МП ще пiд час установлення осіб зловмисників і з’ясовування наслідків вибуху озвучили намір збудувати на місці пошко­дженої нову церкву. За ініціативи очільника області Бориса Петрова для збору коштів створили благодійний фонд, нагадує сайт облдержадміністрації. І щойно комісія констатувала, що храм відновленню не підлягає, обласна влада вирішила будувати новий храм, а партія, висуванцем якої є «губернатор», внесла свої жертовні «п’ять копійок», точніше — 100 тисяч гривень.

Всі статті рубрики