Загубилась між дубами

20.10.2010

...Того дня було тепло та сонячно. Тож 71–річна мешканка Канева вирішила з подругою піти на «тихе полювання» до Канівського природного заповідника. У лісі жінки домовилися після збирання грибів зустрітися в певному місці, котре добре знали. Але туди прийшла тільки одна з них. Вона трохи почекала товаришку, а потім пішла до міста. Вирішила, що її подруга вже дома. Але жінки там не було. Й ніхто із сусідів її не бачив. Подруга чекала бабусю до самого вечора, а коли почало сутеніти, подзвонила канівським рятувальникам.

Шукати пенсіонерку взялися не лише працівники Канівського районного відділу МНС та міліціонери, а й лісівники Канівського природного заповідника та кінологічна служба. Щодня на пошуки зниклої жінки виходили по 50 осіб.

Люди прочісували ліс Канівського природного заповідника. А оскільки там чимало глибоких ярів та рівчаків, то справа ця була досить складною. Три доби минули в постійних пошуках. І коли, здавалося, вони не дадуть результатів, жінку побачили на краю лісу. Вона сама вийшла на дорогу.

«Пошуки ускладнювалися ще й тим, що бабуся погано бачить та чує. Коли вона вийшла на дорогу й наші люди її побачили, жінка перебувала у стані шоку. Кажемо їй: «Вам треба в лікарню». А вона: «Ні, хочу додому!» — розповідає «УМ» головний міліціонер Канева Олександр Бих.

Він говорить, що жінка три доби практично не спала й не їла. Добре, що була досить тепло вдягнена. Зізналася, що ліс її «закрутив». Вона тричі виходила на те місце, де потім побачила міліціонерів. Але їй воно здавалося незнайомим, захованим глибоко в хащах. Тож знову поверталася до лісу, аби знайти вихід. Хоча насправді звідти до Канева було рукою подати... На щастя, попри тривале блукання, «у жінки не виявлено серйозних розладів здоров’я», повідомляє прес–служба Головного управління МНС у Черкаській області.