Європа протверезіла чи пом’якшала?

Європа протверезіла чи пом’якшала?

Резолюція «Функціонування демократичних інституцій в Україні», ухвалена позавчора ввечерi більшістю Парламентської Асамблеї Ради Європи (102 — «за», 1 — «проти», 6 — утрималися), викликала неоднозначну реакцію у вітчизняному політикумі. Очікувалося, що резолюція буде ще жорсткішою. Напередодні розгляду у Страсбурзі ходили чутки, що офіційний Київ домовляється про пом’якшення «вердикту» ПАРЄ з російською делегацією. У результаті ПАРЄ закликала не допустити монополізації влади в Україні, продовжити реформу судової системи та прокуратури, забезпечити умови для проведення чесних виборів до органів місцевого самоврядування, а також розслідувати всі заяви про утиски свободи ЗМІ та права на зібрання. Оглядачі кажуть, що цьогорічна резолюція суттєво жорсткіша, ніж минулорічна, відтак нашій державі не позбутися моніторингу з боку ПАРЄ, на що сподівалася нова влада у зв’язку з майбутнім головуванням України (з весни 2011 року) в Комітеті міністрів РЄ.

«Аморальна контрреформація»

«Аморальна контрреформація»

Голова партії «Наша Україна» Віктор Ющенко вважає, що рішення Конституційного Суду про скасування політреформи–2004 було «аморальним, неконституційним і незаконним». «Пройшло п’ять років чинності Конституції, сформовані інститути влади, правові відносини, і цьому не можна дати зворотного ходу», — сказав третій Президент України в інтерв’ю «5–му каналу». Ющенко зауважив, що КС не міг скасовувати закон про внесення змін до Конституції, бо його, закону, не існує: він уже є тілом Конституції.

Не ваш день...

Не ваш день...

Донедавна середа була в парламенті «залізним» «опозиційним днем». Народні депутати від меншості мали право формувати порядок денний. Однак учора опозиціонерів застерегли: це може бути останнє пленарне «свято» на їхній вулиці.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики