НОВИНИ ПЛЮС

07.10.2010

Із КС розплатилися за послугу

Кабмін виділив Конституційному Суду 2,7 млн. грн. зі стабілізаційного фонду. Як повідомляє прес–служба уряду, це рішення КМ «забезпечить спрямування бюджетних коштів на виплату вихідної допомоги та щомісячного довічного грошового утримання суддям, що вийшли у відставку в поточному році».

Як відомо, 16 вересня з’їзд суддів звільнив суддів КС, що подали у відставку: Ярославу Мачужак, Івана Домбровського, Анатолія Дідковського та В’ячеслава Джуня.

Візит президента Словаччини

Учора в рамках офіційного візиту в Україну президента Словаччини Івана Гашпаровича відбулася його зустріч віч–на–віч із Віктором Януковичем, двосторонні переговори та підписання міждержавних документів, зокрема про скасування консульських зборів. Президент України висловив готовність співпрацювати зі словаками в питанні транзиту газу. Гашпарович підтвердив «зацікавленість Словацької Республіки в розвитку добросусідських відносин з Україною та підкреслив її стабілізаційну роль у регіоні Східної Європи».

Розпад БЮТ у Запоріжжі

Учора на сесії Запорізької міськради де–факто поставлено хрест на існуванні фракції БЮТ, повідомляє власкор «УМ» Андрій Багнюк. В. о. міського голови Володимир Кальцев оголосив про вихід із фракції Блоку Тимошенко відразу 13 депутатів. Відтак у фракції лишилося п’ятеро. Такий перебіг подій називають «політичним рейдерством Партії регіонів».