Гармата з–пiд води

Гармата з–пiд води

Унікальним та рідкісним музейним експонатом поповниться незабаром колекція Музею Корсунь–Шевченківської битви. У болоті річки Бурти, неподалік від села Нагірна Жашківського району, було знайдено раритет часів Великої Вітчизняної війни — німецьку штурмову артилерійську самохідну гарматну установку «Штурмгешютц ІІІ».

Дайте, бо я ще не брав!

Дайте, бо я ще не брав!

Жодних «квартирних» претензій до парламенту голова Запорізької облдержадміністрації та екс–депутат Борис Петров не має. У цьому він намагався переконати журналістів у вівторок на прес–конференції. Вийшло у екс–парламентарiя, відверто кажучи, не вельми переконливо: «Коли я був народним депутатом, у ЗМІ неодноразово з’являлася інформація, ніби Петров одержав то одну квартиру, то дві, то отримав компенсацію чи навіть дві... Аби переконати суспільство у тому, що я не одержав ні житла, ні компенсації, слід було піти цим шляхом...»

У ліжку з... губоногим

У ліжку з... губоногим

З інтервалом у декілька днів у курортному Бердянську сталося три напади на людей сколопендр. Ці членистоногі тварини підкласу губоногих небезпечні наявністю спереду тулуба пари ногощелеп iз протоками отруйних залоз. Достатньо тридцятисантиметровій тваринці проповзти по тілу людини, аби та відчула пекучий біль від залишеного слизу. Що вже казати про укус сколопендри.

Отрута з лісу

Отрута з лісу

Волиняни вже й не сподівалися, що цьогорічна осінь порадує їх грибами. І якщо в серпні навіть поганенького мухомора в лісі не можна було побачити, то рясні вересневі дощі спричинили справжній грибний бум у лісах. А разом із грибами побільшало й роботи у медиків. Лише за один день, 13 вересня, коли волиняни частувалися грибним ужинком, зібраним у вихідні, до лікувальних закладів області потрапило п’ятеро людей.

Всі статті рубрики