Дайте, бо я ще не брав!

17.09.2010

Жодних «квартирних» претензій до парламенту голова Запорізької облдержадміністрації та екс–депутат Борис Петров не має. У цьому він намагався переконати журналістів у вівторок на прес–конференції. Вийшло у екс–парламентарiя, відверто кажучи, не вельми переконливо: «Коли я був народним депутатом, у ЗМІ неодноразово з’являлася інформація, ніби Петров одержав то одну квартиру, то дві, то отримав компенсацію чи навіть дві... Аби переконати суспільство у тому, що я не одержав ні житла, ні компенсації, слід було піти цим шляхом...»

Ідеться про позов Бориса Петрова до Верховної Ради. Наразі очільник регіону стверджує, ніби «я не сумнівався в тому, що можливості одержати квартиру (компенсацію) не було, тому ми особливо не наполягали». Дещо інше засвідчив перебіг подій: судове рішення про безпідставність претензій пана Петрова до Верховної Ради (бажання одержати грошову компенсацію як «київський безбатченко» він висловив письмово надто пізно — лише 17 березня 2010 року, вже у статусі голови Запорізької ОДА) позивач вирішив оскаржити! Аби, як заявив він у інтерв’ю виданню «Дєло», одержати те, що йому обіцяли від 2007 року. «Мої юристи скажуть, як можна боротися далі», — не приховував від читачів Борис Петров своєї рішучості. А ще — невдоволення тим, що наявні на балансі Верховної Ради квартири, за його версією, були роздані не депутатам, а працівникам апарату парламенту («Йдеться про відновлення справедливості, промовчати я не хочу»).

Довелося?.. Бо ж невдовзі, 14 вересня, на згаданій прес–конференції «губернатор»–позивач заявив: «Ми закрили цю тему». Можна припустити, що «войовничість» Бориса Петрова мінімізував, дізнавшись про скандальну публікацію «Дєла», особисто лідер Партії регіонів. Відтак уже наступного дня офіційний сайт Запорізької облдержадміністрації запевнив, що «у питанні щодо отримання Борисом Петровим грошової компенсації поставлено крапку, тож для розповсюдження подібних чуток немає жодних підстав». Захищаючи екс–нардепа, прес–служба акцентує також, що Борис Петров за роки своєї каденції як народний депутат України користувався лише можливістю безоплатних авіапере­льотів...