Зустрічають по краватці...

Зустрічають по краватці...

Цього літа питання «дрес–коду» для держслужбовців стало актуальним як ніколи. Спека робить своє: державні чиновники, рятуючись від сонця, носять легкі прозорі сорочки з коротким рукавом, сандалі, жінки оголюють плечі, ноги, одягають відкриті босоніжки. Втім за таке «дрес–кодове» свавілля можна й поплатитись. Справжній скандал розгорівся днями в Івано–Франківській облдержадміністрації: «губернатор» Михайло Вишиванюк обурився, коли побачив у приміщенні облдержадміністрації молодика в шортах, майці й пляжних сандалях. У цей же день Вишиванюк закликав усіх чиновників дотримуватися ділового стилю і нагадав, що люди повинні приходити до державної установи не у пляжному одязі. Відтепер, за вказівкою голови ОДА, вхід в адмінбудинок можливий тільки для «правильно» одягнутих. «Я от можу вас запевнити, що вдягнена цілком відповідно, — переконувала «УМ» консультант прес–служби Івано–Франківської ОДА Світлана Осадчук. — Не ношу в жодному випадку коротких спідниць».

Жалоба за коровами

Жалоба за коровами

Надзвичайна подія, що трапилася спозаранку на громадському цілодобовому пасовищі, розташованому на лівому березі Черемошу, — майже в самому центрі села Устеріки Верховинського району, вочевидь, не має аналогів. Від тривалих дощів у цій гірській місцевості розпочалися зсуви ґрунтів, які загрожують передусім мешканцям обійсть, розташованих на пологих узвишшях. Перезволожена земля «не втримала» опору високовольтної лінії електропередачі, і обірвані дроти опинилися на землі. Коли власники худоби вранці прийшли на пасовище, де перебувало півсотні домашніх тварин, побачили гнітючу картину: десять корів уже не подавали ознак життя.

Дорога на цвинтар

Дорога на цвинтар

Характер речей, які й далі ще знаходять на шляху будівництва дороги у парку Горького, однозначно вказує на поховання у цьому місці солдатів вермахту. Військове взуття, ґудзики, рештки армійського одягу, людські останки, а головне — їхня кількість, не залишають у пошуковців жодних сумнівів щодо страшної знахідки. «На сьогоднішній день незаперечним є той факт, що будівельна техніка відкопала рештки німців, убитих під час Другої світової війни, — каже координатор «Зеленого фронту», відомий харківський історик Ігор Рассоха. — І ці докази надзвичайно важливі».

Пробоїна під ватерлінією

Пробоїна під ватерлінією

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Росія не відступає від свого бажання всерйоз укріпити свої позиції на українському промисловому ринку. Недавно об’єднана суднобудівна корпорація РФ заявила про бажання придбати два наші держпідприємства: «Заря–Машпроект» і Чорноморський суднобудівний завод. А вчора стало відомо, що ОСК розширила свої інтереси ще на два підприємства, які нині знаходяться в держвласності: «Паллада» і Суднобудівний завод імені 61 комунара, а також два приватні заводи — Херсонський суднобудівний завод і Миколаївський «Екватор».

Прощавай, «Довженко»!

Прощавай, «Довженко»!

Навпроти метро КПІ за високим зеленим парканом повним ходом іде робота. Колись там був відомий на весь Київ державний кінотеатр ім. Довженка. Кілька років тому його закрили на ремонт і обіцяли, що незабаром він засяє як новенький. Однак учора з–за паркану було видно, що два ескалатори руйнували фасад і внутрішню стіну кінотеатру. Один робітник поливав водою зі шланга уламки, щоб не було пилюки. «УМ» не вдалося довідатись, хто зносить кінотеатр, за чиїм розпорядженням і що на його місці буде: «не знаємо», «вчора вперше вийшов на зміну», «нас найняли з Асоціації зі зносу будівель», відповідають робітники. Немає також плакату, як заведено у подібних випадках, на якому було б написано інформацію про будівельну компанію та її плани щодо зруйнованої будівлі.

Право на хустку

Право на хустку

Укотре «конфлікт» хіджабу й паспорта, що з січня тліє в Україні, обговорили близько 800 жінок днями в Сімферополі на конференції «Актуальні проблеми мусульманки в сучасному демократичному суспільстві». Про це повідомляє радіо Бі–Бі–Сі. Жінок тривожить, що ЗМІ чимраз нав’язливіше формують у громадськості образ мусульманок як «пригнічених» та «безправних» істот, а саму релігію змальовує як джерело ненависті й терору. Жінки наголошували, що ті, хто обстоює для сповідниць ісламу «право на вільне від хустки життя», не питають думки про це в самих жінок. Конференцію організувала мусульманська громада «Давет» без погодження з Духовним управлінням мусульман Криму.

Відступники в білих халатах

Відступники в білих халатах

Майже півроку знадобилося правоохоронцям, аби виявити шахрайську схему, яку застосовували в інфекційному відділенні однієї зі столичних лікарень. Пацієнтам з підозрою на захворювання вірусним гепатитом, які потрапляли туди на консультацію, ставили неіснуючий діагноз і призначали дороге лікування. При цьому потрібні для лікування медичні препарати переважно списували, а потім продавали іншим «хворим» за готівку. Проте траплялося і так, що пацієнтів зі справжнім діагнозом змушували купувати ліки безпосередньо у відділенні або у чітко визначених, так би мовити, «своїх» аптеках.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Патріарх на поселення

Патріарх на поселення

Учора в післяобідню пору в Одеському аеропорту приземлився літак глави Руської православної церкви Кирила, який з відвідин Одеси розпочав восьмиденний візит в Україну. Після зустрічі з духовенством та представниками влади кавалькада лімузинів у супроводі Державтоінспекції вирушила в напрямку Свято–Успенського кафедрального собору — місця першої зустрічі московського патріарха з місцевими парафіянами та прибулими паломниками.

Всі статті рубрики