Виселення гетьмана

Виселення гетьмана

Київрада таки вирішила догодити московському патріарху Кірілу. Відтепер, за її рішенням, частина вулиці Івана Мазепи, від площі Слави до площі Великої Вітчизняної війни, буде називатися Лаврська. Решта — три квартали від Арсенальної площі до площі Слави зберегли свою назву — Івана Мазепи. Київська міська рада прийняла таке рішення попри протести під її стінами та навіть те, що цього питання не було в порядку денному. Напередодні його не підтримала на своєму засіданні Комісія Київради з питань культури та туризму, її голова Олександр Бригінець заявив, що перейменування буде означати підтримку вандалізму — нещодавно на номерах будинків уже почали закреслювати назву вулиці, а поверх писати «Лаврська».

Рудий і зухвалий

Рудий і зухвалий

Неймовірний випадок стався у місті Тальне Черкаської області. Там поруч з автовокзалом, що розташований на околиці цього районного центру, в жінки поцупили сумку з курчатами. Причому не злодії, а звичайнісінький дикий лис. Як розповів «Україні молодій» тальнівчанин Валентин Гордєєв, на очах якого все й сталося, літня жінка з села Мошурів була в місті у справах. Купила менше десятка курчат, яких і везла додому.

За Кіріла — дипломатом

За Кіріла — дипломатом

На розі вулиць Чорновола та Соборної у центрі Рівного чи не щодня можна побачити дивного чоловіка, який представляється як «священик Московського патріархату», зі скринькою для збору пожертв на будівництво церкви буцімто в селі Богдашів Здолбунівського району. Коли ж викладач Рівненського інституту слов’янознавства Київського славістичного університету 83–річний Тихон Сніцаревич повертався опівдні з поліклініки додому, він не утримався від нагадування людині в чорній рясі про те, що його духовний наставник — предстоятель Російської церкви Кіріл — носить на руці годинник вартістю 35 тисяч євро.

Вихователька чи христопродавиця?

Вихователька чи христопродавиця?

Зникнення натільних хрестиків у наймолодших вихованців одного з дитячих садків Полтави батьки помічали й раніше. Однак тоді вони припускали, що діти могли загубити їх під час рухливих ігор. Та невдовзі з’ясувалося: в такий блюзнірський спосіб «гралася» з вихованцями 27–річна вихователька. У традиційні для будь–якого дитячого закладу години сну вона просто викрадала натільні хрестики, переважно золоті, перерізаючи ланцюжки й нитки, за допомогою яких їх вішали на шиї малюків...

На міліцію — з автоматом

На міліцію — з автоматом

Позавчора близько одинадцятої вечора двоє співробітників патрульно–постової служби Харкова зупинили молодого чоловіка, щоб перевірити документи. Хлопець привернув їхню увагу підозрілим зовнішнім виглядом, адже був одягнений у незвичний чорний костюм та гумові медичні рукавиці й тримав у руках не сумку, а великий згорток. Схоже, до зустрічі з міліціонерами він був явно не готовий, оскільки одразу ж кинувся навтьоки.

«Венко» хоче на глибину

«Венко» хоче на глибину

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Окружний адміністративний суд Києва визнав компанію «Венко Інтернешнл» законним переможцем конкурсу щодо робіт на Прикерченській ділянці. Це вже друге судове рішення, яке визнає, що у супереч­ці з урядом Юлії Тимошенко компанія «Венко» мала рацію. Двома тижнями раніше суд відмовив компанії «Укрнафта», що вимагала скасувати рішення Кабміну від 2006 року, за яким «Венко» отримала право розробляти частину шельфу.

Небо, змилуйся!

Небо, змилуйся!

Сильні зливові дощі впродовж 7—8 липня спричинили різке підняття (на 1,5—2,5 метра) рівня води у річках Карпатського регіону. Як розповіли «УМ» у відділі гідрологічних прогнозів Укргідрометцентру, станом на 8 липня стабілізувалася гідрологічна обстановка у Львівській області, проте в гірських річках басейну Дністра рівень води продовжує стрімко підвищуватися. «У верхів’ях Прута зафіксовано паводкову хвилю висотою 1,5 метра. У річці Тисмениця (у межах Івано–Франківської області) вода піднялася на 4,4 метра, це наразі — найвищий показник. Очікується вихід води на заплави», — зазначила завідуюча сектором прогнозування гідрологічного режиму Лідія Петренко.

«Намили» пульсоксиметр

«Намили» пульсоксиметр

Незвичайну акцію «Миємо машини заради життя людей» провели відомі на Прикарпатті активістки — успішні бізнес–леді, переможниці конкурсів краси та організаторки дозвілля. Засукавши рукави, ефектні франківчанки впродовж трьох годин на автомийці по вулиці Надрічній в обласному центрі відчистили від бруду два десятки легковиків, власники яких приїхали сюди спеціально для підтримки благодійного проекту. Мінімальну вартість послуги оцінювали в 200 гривень.

Всі статті рубрики