РАХУНКОВА ПАЛАТА

09.07.2010

6,5 мільярда доларів

хоче залучити на модернізацію української газотранспортної системи Мінпаливенерго до 2018 року. За повідомленням відомства, кошти спрямують на реконструкцію лінійної частини газопроводів, реконструкцію і технічне переоснащення компресорних, газорозподільних і газовимірювальних станцій, а також технічне переоснащення підземних газосховищ. Зокрема впродовж 2010—2018 років, наголошує Мінпаливенерго, планується здійснити реконструкцію газопроводів «Союз», «Уренгой—Помари—Ужгород», «Єлець—Кременчуг—Кривий Ріг—Ізмаїл», «Прогрес».

 

1,3 мільярда гривень

відшкодувала платникам податку на додану вартість держава «живими грошима» у червні, повідомив голова Державної податкової адміністрації Олександр Папаїка. «Можуть виникати окремі розбіжності через те, що гроші можуть бути в дорозі. Але в цілому всі «живі гроші», які передбачалися у бюджетному розписі, в порядку відшкодування надійшли на рахунки суб’єктів господарювання», — запевнив він.

 

400 мільйонів гривень

отримає Крим на утеплення шкіл та лікарень за Кіотським протоколом, який передбачає зменшення викидів у атмосферу. Також за ці кошти заплановане встановлення в будівлях нових енергозберігаючих віконних рам. Як повідомив голова Ради міністрів автономії Василь Джарти, утеплення установ освіти та закладів охорони здоров’я дозволить рідше запускати котельні, що знизить об’єм викидів шкідливих газів у атмосферу.

 

193 мільйони гривень

буде виділено цьогоріч із державної казни на придбання путівок до дитячих центрів «Артек» та «Молода гвардія». За ці кошти планується оздоровлення понад 43 тисяч дітей, повідомив очільник Мінсім’ї та молоді Равіль Сафіуллін. Загалом за кошти держбюджету цього року в санаторіях, таборах та базах відпочинку побувають 2,2 мільйона дітей.

 

30 мільйонів євро

надасть Європейська комісія на підтримку просування на ринок сільськогосподарських продуктів, ідеться у схвалених Комісією програмах для чотирнадцяти країн–членів ЄС: Австрії, Бельгії, Чехії, Данії, Німеччини, Франції, Греції, Італії, Ірландії, Нідерландів, Польщі, Словенії, Іспанії та Великобританії. Загалом бюджет програм, розрахованих на один–три роки, становитиме 60,6 мільйона євро. Програма має на меті стимулювати просування на ринок фруктів та овочів, м’ясо–молочних продуктів, меду, квітів і зернових.

 

53 тисячі держслужбовців

звільнив уряд Румунії, виконуючи рекомендації Міжнародного валютного фонду щодо скорочення бюджетних витрат. Також, повідомляє інформагентство «Аджерпрес», щоб наповнити бюджет, Кабмін ввів додатковий податок із громадян, які мають у своїй власності кілька одиниць житла, та подвоїв податки на автомобілі з об’ємом двигуна більше 2 літрів. Окрім того, за рекомендацією МВФ, у країні передбачається зниження на 25 відсотків заробітних плат і на 15 відсотків — пенсій. А також згортання соціальних програм.

 

495 дитячих будинків

сімейного типу нараховується сьогодні в Україні. У них виховується 3268 дітей, повідомляє прес–служба Мінсім’ї, молоді та спорту. Водночас у прийомних родинах перебувають на вихованні 5072 дитини. На фінансування таких сімей та дитбудинків сімейного типу у держбюджеті передбачено 276 мільйонів гривень, що на 64% більше, ніж торік.

 

12 відсотків

становитиме інфляція в нашій державі за підсумками 2010 року, прогнозує Світовий банк. За словами старшого економіста фінансової установи в Україні Руслана Піонтковського, зростання інфляційних процесів, у першу чергу, пов’язане з відкладеним, утім украй необхідним, підвищенням тарифів за енергоносії для населення. Водночас, додав Піонтковський, Світовий банк прогнозує, що вже наступного року інфляція в нашій державі буде однозначно меншою за двозначну цифру.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>