Митарства митника

Митарства митника

Учора колегія Апеляційного суду столиці залишила в силі рішення Печерського райсуду від 24 червня про обрання для екс–голови Держмитслужби Анатолія Макаренка міри запобіжного заходу у вигляді арешту на два місяці. Суд також не погодився звільнити його на поруки народних депутатів або під грошову заставу.

Знайди золоті червінці

Знайди золоті червінці

За давніми переказами, 1756 року біля озера, з якого бере початок річка Либідь, — саме в тому місці, де зараз розташовується козацьке селище «Мамаєва Слобода», — козацько–гайдамацький загін утопив два барила із золотими червінцями та коштовностями. Але скарб той заклятий, тобто такий, що може набирати будь–яку подобу: старого діда, вродливої молодиці, коня, клубка ниток, собаки чи півня. Зняти чари та відшукати скарб звичайній людині допоможе квітка папороті. Ось її і пропонують пошукати в ніч на Купала всім закоханим парам, повідомляє прес–центр «Мамаєвої слободи».

Севастопольські салюти

Севастопольські салюти

Урочисту церемоніальну частину святкувань із нагоди Дня флоту планується провести в Севастопольській бухті, де в парадному строю вперше вишикуються кораблі українських Військово–Морських сил (корвет «Тернопіль», фрегат «Гетьман Сагайдачний», морський тральщик «Чернігів», великий десантний корабель «Костянтин Ольшанський», ракетний катер «Каховка» і великий розвідувальний корабель «Славутич»), Державної прикордонної служби (прикордонний сторожовий корабель «Миколаїв») та російського Чорноморського флоту (сторожовий корабель «Смєтлівий»).

«Кольоровий» табір

«Кольоровий» табір

Цього літа вдруге відкриється табір «Квір», де зберуться люди з нетрадиційною сексуальною орієнтацією з усієї України. Табір стоятиме з 21 по 26 серпня на базі відпочинку «Острів Робінзона», що на березі Будакського лиману. Прийом заявок уже розпочато. «Це єдина в Україні акція, направлена на те, щоб об’єднати усю ЛГБТ (лесбіянки, геї, бісексуали, трансгендери) спільноту. Головна мета — позбутися стереотипів, адже серед геїв повно упереджень до лесбіянок та трансгендерів і навпаки», — розповіла «УМ» Анна Довгопол, голова громадської організації «Інсайт», яка реалізує проект.

Цей дощ надовго...

Цей дощ надовго...

Сьогодні сонцем потішитися досхочу не вдасться. Синоптики обіцяють дощі по всій Україні — десь короткочасні, а десь грозові. Зливи та подекуди шквальний вітер до 15—20 метрів за секунду чергуватимуться з сонцем та хмарами. Нічна температура на більшій частині території України становитиме 13—18°, на узбереж­жі морів до 21° тепла. Вдень повітря прогріється до 23—28°, на Півдні та Сході — до 31° тепла.

Разом — і в радості, і за ґратами

Разом — і в радості, і за ґратами

Відтепер із засудженими уже не так легко можна буде розірвати шлюб — парламент заборонив розлучатися з людьми, які перебувають у місцях позбавлення волі, без їхньої згоди. Раніше, за Сімейним кодексом, розірвання шлюбу могло відбутися за заявою одного з подружньої пари у випадку, якщо іншого засуджено до позбавлення волі більш ніж на три роки. Крім того, парламент дозволив судам розглядати справи про розірвання шлюбу із засудженими на підставі заяви подружжя і за участю представника засудженої особи замість його особистої присутності.

Влада «їде» по кістках

Влада «їде» по кістках

Горезвісне будівництво­ дороги через парк імені Горького піднесло громадськості черговий сюрприз. Після того, як активісти «Зеленого фронту» домоглися зняття для перевірки верхнього шару ґрунту, підтвердилася версія харківських старожилів про те, що на цьому місці міг бути цвинтар часів Другої світової війни. Захисники парку забили на сполох після того, як під колесами важкої будівельної техніки почали з’являтися людські останки.

Пішов Мислитель

Пішов Мислитель

Помер Сергій Кримський. Для багатьох його вихованців, тих, кому пощастило зустрічатися або працювати із цією видатною людиною та просто людей, здатних оцінити велич його постаті, — після цих слів уже не варто нічого додавати. Умів такого рівня, як Сергій Борисович, в Україні (і далеко за її межами) можна було перерахувати на пальцях однієї руки.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики