НОВИНИ ПЛЮС

03.07.2010

На трамваї по Дніпру

У Києві на маршруті №1 розпочав сезонну роботу річковий трамвай, на якому з Оболоні можна дістатися до Поштової площі. Цього року столична влада також вирішила відкрити додаткову зупинку «Наводницький парк». Судно вирушатиме з причалу №7 на Поштовій площі о 18.00 і вже через півгодини буде на Березняках, а через десять хвилин причалить на зупинці «Наводницький парк». Далі знову на Поштову площу. У напрямку Оболоні з того ж причалу №7 судно відпливатиме о 19.30.

Вартість проїзду цьогоріч дещо зменшилася з 20 до 15 гривень. У попередньому році річковий трамвай уже довів свою ефективність: його послугами скористалися 14 тисяч пасажирів. Найближчим часом столична влада планує відкрити ще одну зупинку — «Гідропарк».

У Криму засудили російського нишпорку

До восьми років позбавлення волі засудив Апеляційний суд Криму росіянина, який збирав таємну інформацію на одному з військових кримських полігонів на користь Китаю. За неофіційним повідомленням, яке радіо Бі–Бі–Сі отримало з компетентних джерел, Китай цікавили технології будівництва поблизу міста Саки унікального учбового комплексу «Нитка», який імітує палубу авіаносця і призначений для відпрацювання техніки вильоту й посадки літака.

Аварійні місця Києва

Державтоінспекція оприлюднила перелік найбільш аварійних точок столиці. Перше місце посідає Ленінградська площа, де через постійне скупчення автомобілів, складний світлофорний режим і занадто малу пропускну спроможність у нинішньому році вже сталося майже 100 дорожньо–транспортних пригод. Друге місце з аварійності займає Жулянський шляхопровід. Тут через погане освітлення і вузький проїзд у 2010 році трапилося 68 ДТП, розповів перший заступник начальника управління ДАІ в Києві Ігор Опанасенко. 62 аварії через перевищення швидкісного режиму впродовж півроку правоохоронці зафіксували на проспекті Бажана. З цієї ж причини 55 ДТП сталися і на Набережному шосе. А на Харківській площі через порушення правил переїзду з початку року сталося 22 дорожньо–транспортні пригоди.

«Образцовий», але не вогнестійкий

В Амур–Нижньодніпровському районі міста Дніпропетровськ унаслідок загорання в електрощитовій сталася пожежа на території ринку «Образцовий». Вогонь знищив майно 13 торговельних павільйонів на площі більше 300 квадратних метрів. Слідчі встановлюють причини загорання.

Інваліди паркуватимуться безкоштовно

Верховна Рада внесла зміни до статті 30 Закону України «Про основи соціальної захищеності інвалідів», за якими з транспортних засобів, які належать людям з вадами здоров’я, не можна набрати плату за користування паркувальним майданчиком. Парламент зобов’язав власників автостоянок незалежно від форми власності передбачити на парковці окремі місця для ТЗ, якими керують інваліди.

Горіла «Галичина»

У ніч на п’ятницю у Львові в приміщенні одного з місцевих барів прогримів вибух. На щастя, загиблих і постраждалих немає. За повідомленням Головного управління МНС у Львівській області, прибулі на місце НП і загорання підрозділи пожежно–рятувальної команди встановили, що вибух прогримів у підсобному приміщенні магазину, який розташовувався в окремому одноповерховому будинку разом із баром «Галичина».

Караваджо рятуватимуть меценати

Після повернення в Україну полотна «Поцілунок Іуди», яке українським правоохоронцям після викрадення вдалося знайти аж у Німеччині, роботу відомого художника необхідно буде реставрувати, заявив директор Одеського музею західного та східного мистецтва Володимир Островський. За його словами, грабіжники суттєво пошкодили картину: по всьому периметру видно поперечні перегини й осипи фарби, постраждала також кромка полотна, яка подекуди зрізана майже на три сантиметри. Тож картина потребує дорогої реставрації у школах Москви і Санкт–Петербурга. А фінансування на це виділить меценат, який виграє право участі в порятунку полотна на конкурсі, оголошеному музеєм.

Правоохоронці викрили транснаціональну контрабанду

Служба безпеки, Державна митна служба спільно з Адміністрацієї боротьби з наркотиками США затримали в Одесі судно з Чилі, на якому в спеціально обладнаних схованках виявили 152 кілограми кокаїну. Таким чином, інформують правоохоронці, вдалося припинити діяльність транснаціонального каналу контрабанди важких наркотиків з країн Латинської Америки до Європи.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>