П’ятиповерхівка для мера

П’ятиповерхівка для мера

Позавчора Печерська райрада на своєму засіданні передала п’ятиповерховий будинок у провулку Кріпосному, 4–А, з комунальної власності у власність ОСББ (об’єднання співвласників багатоповерхових будинків). Згідно з документами, тепер ця будівля в історичній частині міста з комунальної власності територіальної громади Печерського району перейшла на баланс ОСББ «ГАЗДА», членами якого є дружина Леоніда Черновецького Аліна Айвазова та його діти — син Степан та дочка Христина.

Свіча, що промовляє

Свіча, що промовляє

«Основна мета акції — щоб інформація про Голодомор не була знову прихована через те, що в Україні змінилася влада. Адже громадськості не байдуже — говоритимуть про голод вільно чи ні», — розповів «УМ» відомий історик і громадський діяч, екс–керівник Архіву СБУ Володимир В’ятрович. Акцію зініціювали Світовий конгрес українців та Український інститут національної пам’яті. Ініціативу підтримала громадськість 20 країн світу. Учора утворено оргкомітет, до якого увійшли, зокрема, Фонд «Україна 3000», Пласт, Спілка української молоді, ГО «Люстрація», товариство «Меморіал», Центр дослідження визвольного руху і Центр національного відродження.

«Не знаю, чи це навмисне отруєння…»

«Не знаю, чи це навмисне отруєння…»

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Майор Микола Мельниченко у середу був терміново госпіталізований у реанімацію однієї зі столичних клінік. За словами його адвоката Павла Сичова, у пана Мельниченка були сильні головні болі та висока температура. Попередній діагноз — мікроінсульт не підтвердився. Нагадаємо, що в липні 2007 року колишньому майору УДО вже діагностували інсульт (крововилив у мозок).

Сад на мільйон доларів

Сад на мільйон доларів

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

22 вересня один із найбільших ботанічних садів Європи відзначатиме солідний ювілей, а святкувати просто соромно: стежки, лавки, клумби — все потребує оновлення. Навіть фонтан, яким у сімдесяті роки минулого століття так пишалися працівники ботсаду, зараз більше схожий на болото.

Мовою бульдозерів

Мовою бульдозерів

У місті почалися арешти: вчора з парку імені Горького забрали дванадцятьох активістів, які чинять спротив вирубці дерев під будівництво дороги (подробиці «УМ» повідомляла у попередньому номері). За словами правозахисників, їм інкримінують статтю 185 Кримінального кодексу про злісну непокору властям, а також намагаються нав’язати пункт про участь у несанкціонованих владою акціях.

Сезон дощів затягується

Сезон дощів затягується

Із підтоплених територій почала відходити вода, проте розслаблятися місцевим мешканцям зарано. У постраждалих районах тривають роботи з водовідведення, відновлення транспортної інфраструктури, проводиться укріплення пошкоджених негодою протипаводкових споруд. Населення просять повідомляти про всі виявлені випадки руйнування підпірних стінок, підмивання, підтоплення підвальних приміщень, провалів на дорогах та тротуарах, падіння дерев. І все це має бути завершено у стислі терміни, адже прогнози синоптиків невтішні.

Олімпіада заверне в Карпати?

Олімпіада заверне в Карпати?

Схоже, скороспіла ініціатива глави держави щодо проведення зимових Олімпійських ігор у Карпатах, висловлена Віктором Януковичем позавчора у Львові на виїзному засіданні Ради регіонів, застукала зненацька керівництво Прикарпаття. Принаймні поки що з вуст перших осіб краю не прозвучало жодного коментаря щодо готовності взяти на свої плечі нелегку ношу підготовки до Олімпіади–2022. З’ясувати позицію Управління спорту та фізичної культури Івано–Франківської облдержадміністрації теж не вдалося — його чиновники вчора повним складом подалися на звітно–виборні збори Товариства «Колос», де зв’язок із ними перервався.

Вам свербить «язик»?

Вам свербить «язик»?

Зі зміною влади деякі місцеві ради так і не заспокоїлися. Після цілої зливи рішень районних, міських та містечкових рад у 2006—2007 роках про визнання російської мови «регіональною», вже у 2010 році, цього тижня, аналогічну постанову видала й Верховна рада Криму. Точніше б сказати, «Вєрховний совєт», бо саме таку наз­ву кримські депутати встановили для свого «органу» того ж дня.

Всі статті рубрики