«Одеська Катинь»

«Одеська Катинь»

Останки 1086 одеситів, репресованих і розстріляних у 30–ті роки, чекають перезахоронення на території Одеського аеропорту. Голова Одеської організації Всеукраїнського товариства політичних в’язнів–репресованих Павло Отченашенко неодноразово звертався до органів влади з проханням «виділити кошти на завершення ексгумації, розпочатої фахівцями підприємства «Меморіали України». Однак поки що більшість викопаних із землі фрагментів жертв сталінських репресій гниє на складі одного з місцевих підприємців у китайських контейнерах для транспортування товарів, бо в держави, твердять чиновники, не вистачає коштів на ексгумацію... «Як свідчать місцеві старожили, по ночах тоді розстрілювали стільки людей, — каже пан Отченашенко, — що вранці бачили потоки крові. І репресії не закінчаться доти, доки не буде поховано та встановлено ім’я останнього зі страчених комуністичним режимом».

«Вітчизняна» у скорботі

«Вітчизняна» у скорботі

У вівторок Львівська обласна рада ухвалила рішення «Про відзначення Днів пам’яті жертв Другої світової війни». Отож галицькі депутати вирішили не вживати термін «Велика Вітчизняна війна» як такий, що не відповідає українським історичним реаліям. Відповідно до цього рішення, 8–9 травня на Львівщині відзначатимуть Дні пам’яті жертв Другої світової війни.

Не час для розбрату

Не час для розбрату

Учора голова Луганської обласної організації Всеукраїнського об’єднання «Свобода» Дмитро Снєгирьов, який ініціював подання позову до Донецького окружного адміністративного суду щодо скасування Указу Президента України Віктора Ющенка «Про нагородження Олексія Береста званням «Герой України», звернувся із відкритим листом до доньки «підкорювача Рейхстагу» Ірини Берест із пропозицією про перепоховання її батька на території України: «У своєму позові щодо скасування указу про нагородження вашого батька я чітко зазначив, що не маю пересторог та упередженості до особи Олексія Береста як до людини, так і до факту його подвигу. Я не воюю з мертвими героями, незалежно від їхніх політичних уподобань та прапора, під яким вони воювали».

Друкую рублі тисячами

Друкую рублі тисячами

Півтора тижня знадобилося правоохоронцям Дніпропетровщини, аби схопити за руку заїжджого 37–річного спритника, який збув одному з банків обласного центру 625 тисяч фальшивих російських рублів. У гривневому еквіваленті ця сума становить більше 160 тисяч гривень. Як повідомили «УМ» у прес–службі обласної міліції, сталося це в одному з банківських відділень Індустріального району Дніпропетровська. Статний чоловік зайшов до банку і запропонував до обміну 40 тисяч рублів. Коли спроба вдалася, він повернувся за півгодини й обміняв ще 85 тисяч.

Дзвінок у доросле життя

Дзвінок у доросле життя

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Сьогодні й завтра в українських школах лунатиме останній дзвоник. Для когось він означатиме початок літніх канікул, а для когось — початок дорослого життя. Цьогоріч, за даними прес–служби Міносвіти України, зі стін шкіл вийде 335,1 тисячі випускників. Це на 50 тисяч менше, ніж торік (у 2009–му випустилося 385 тисяч одинадцятикласників, а в 2008–му — 467 тисяч). У наступні роки ситуація буде ще плачевніша — такий наслідок демографічної кризи, яка охопила Україну на початку дев’яностих років.

Українська історія по–донецьки

Українська історія по–донецьки

Дмитро Табачник хоче «позбавити літньої відпустки» Юрія Соловйова, начальника управління освіти та науки Донецької облдержадміністрації. Міністр освіти придумав для освітян Донбасу оригінальне завдання. «Мені цікаво, щоб донецька педагогічна громадськість узялася за підготовку однієї–двох–трьох навчальних програм для середньої школи для всієї України», — пояснив свою ідею глава Мін­освіти позавчора, в ході поїздки на Донеччину. За словами Табачника, харківські освітяни вже погодилися допомогти київським ученим у підготовці програм із всесвітньої та української літератури. Донецьким же, не виключено, випаде писати підручники з історії України.

Темрява насувається

Темрява насувається

Компанія «Київенерго» почала роботи з відключення від електропостачання найбільших боржників, серед яких — «Київміськсвітло», «Київпастранс», «Київський метрополітен» і «Київводоканал». Керівництво «Київенерго» надіслало Леоніду Черновецькому листа з проханням забезпечити фінансування вказаних підприємств для стовідсоткового погашення заборгованості.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики