У Росію — за кордон

У Росію — за кордон

Найбільш резонансним документом, підписаним під час візиту президента Росії в Україну, є договір про демаркацію українсько–російського дер­жавного кордону. Цю угоду позавчора завізували міністри закордонних справ Костянтин Грищенко та Сергій Лавров.

Показовий показ

Показовий показ

Лакмусовим папірцем на дотримання новою владою принципів свободи слова в Україні стали взаємини з Москвою, тобто їх висвітлення на провідних телеканалах. Попри «сигнальні» виступи новинарів «1+1» та СТБ, «прилизані» сюжети проскакують і на цих каналах. А найбільша лояльність до влади залишається на Першому Національному, «Інтері» та ICTV. Позавчора, на початку візиту до Києва президента Росії Медведєва, продзвенів ще один дзвіночок, який засвідчив небажання посадовців дати медійникам право на власний розсуд вирішувати, що їм говорити і показувати.

Хто постраждав — усі на допит

Хто постраждав — усі на допит

Уже сьогодні Регламентний комітет ВР планує розглянути подання Генпрокуратури щодо зняття недоторканності з депутатів Юрія Гримчака й Андрія Парубія, проти яких порушено кримінальну справу за скоєні ними дії 27 квітня під час ратифікації угоди про продовження терміну перебування Чорноморського флоту РФ на території України. За словами лідера фракції Партії регіонів Олександра Єфремова, після того це питання можуть винести на розгляд у сесійну залу вже впродовж двадцяти днів, «якщо буде консолідоване рішення фракцій». Мовляв, попередньо коаліція готова позбавити двох нардепів з опозиційної «НУНС» недоторканності, та й голосів вистачить. Тим більше що про готовність підтримати скандальне подання Генпрокурора учора заявив і лідер КПУ Петро Симоненко.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Лента за лентою — в бою не відступай!

Лента за лентою — в бою не відступай!

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Коли ми разом і нас багато, нас не подолати. Але ми про це чомусь забули. Роз’єднавшись, ми стали слабшими і добровільно віддали всі козирі в руки їм — тим, кого на словах клянемо на всі заставки, дозволяючи на ділі робити свою чорну (червону, біло–синю, біло–синьо–червону) справу. Спільними зусиллями змарнувавши так важко виборені і так жорстко нами ж розкритиковані за «безалаберність, розхристаність, хаотичність» свободу і демократію, ми й оком не змигнули, як на зміну прийшли зовсім інші принципи. І тепер, втративши останній привід пишатися своєю державою, тільки кліпаємо очима, спостерігаючи, як із кожним днем зникають рештки нещодавніх завоювань...

Уроки Медведєва

Уроки Медведєва

Учора президент Росії Дмитро Медведєв мав у Києві дещо полегшену програму. Другий, заключний, день візиту був менше наповнений офіціозом, ніж понеділок. І погода не дошкуляла. Глава Кремля виголосив лекцію для студентів Київського національного університету ім. Шевченка, а також зустрівся з бізнесменами під час українсько–російського економічного форуму.

Всі статті рубрики