І знову — «здравствуйтє»!

І знову — «здравствуйтє»!

Скасування обов’язкового дублювання російськомовних синхронів на Першому Національному після закінчення президентського терміну Віктора Ющенка стало першим дзвіночком до повернення на «блакитні екрани» телеканалів і програм, які мають іноземне походження або озвучуються іноземною (читай — російською) мовою. Днями з цього навіть порадів міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров: «Нова українська влада усунула перешкоди для трансляції російських каналів. В Україні до недавнього часу штучно створювалися серйозні перепони для ретрансляції російських телеканалів».

На захист грізного Maksikа

На захист грізного Maksikа

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Учора посольство Туреччини в Києві пікетували представники Інтернет–партії України та Українського руху проти нелегальної імміграції (УРПНІ). Вони вимагали звільнення харків’янина Максима Ястремського, якого турецька влада засудила до 30 років ув’язнення за хакерство. Українця кинули за ґрати ще два роки тому. А 29 квітня цього року Міністерство юстиції направило в Анталію запит із проханням екстрадиції Максима на Батьківщину. Утім 4 травня з Туреччини надійшла офіційна відмова.

«Союздрук» — брав, «Київодяг» — брав...

«Союздрук» — брав, «Київодяг» — брав...

Виявляється, ще минулого тижня працівники столичного УБОЗу затримали лідера доволі відомої на теренах СНД рейдерської «бригади», яка обслуговувала інтереси представників великого капіталу в Україні, а також певні промислово–фінансові групи Росії. Хто саме потрапив до тенет правоохоронців, у столичному Главку міліції не повідомляють, як і про те, хто із «сильних світу цього» за ним стоїть. «УМ» вдалося лише з’ясувати, що затриманому рейдеру 41 рік, він уродженець російського Хабаровська. Разом із ним убозівці арештували спільницю — 43–річну жінку, генерального директора одного з реєстраційних підприємств.

Щасливо викуплені

Щасливо викуплені

Сомалійські пірати відпустили британський танкер «Сент Джеймс парк», який перебував у полоні з 28 грудня минулого року. У четвер піратам із повітря скинули викуп, після перерахунку якого вони залишили судно.

«Худіший», але реальний

«Худіший», але реальний

Київрада вчора затвердила бюджет столиці. Цього року його грошовий вимір — лише 14,6 мільярда гривень замість минулорічного у більш як 18 мільярдів. Поменшають і відрахування зі столиці до державного бюджету — на 1 мільярд гривень. Зокрема, 5,44 мільярда гривень піде з київського, і ще 950 мільйонів — з районних бюджетів Києва.

Під знаком «євро»

Під знаком «євро»

Святкування в нашій державі відбувається дещо із запізненням: День Європи країни ЄС відзначили 9 травня. У нас європейське свято «випадає» через святкування Дня Перемоги. Відтак дійство розпочнеться сьогодні в Києві о 12:00 з офіційної церемонії відкриття за участю керівництва МЗС, Київміськ­держадміністрації та глав дипломатичних представництв країн–членів Європейського Союзу. На Хрещатику запрацює «Європейське містечко», в якому презентуватимуть намети–павільйони європейських країн, міжнародних та громадських організацій, буде організовано публічні дебати за участю представників органів виконавчої та законодавчої влади і керівників дипломатичних установ країн ЄС. А о 14–й із Бессарабської площі почнеться парад.

Джума Джамі — бути!

Джума Джамі — бути!

Уже третій рік поспіль на виїзді з Сімферополя у напрямку Ялти припадають пилом залишки пікетної атрибутики і великі купи каменю–черепашника. На цій «галявині протесту» з ініціативи активістів Меджлісу пройшла вже не одна акція з вимогою до місцевої влади дозволити саме тут споруджувати Соборну мечеть (Джума Джамі). Проте щоразу мерія під різним приводом відмовляла татарам. Дійшло до марудної судової тяганини, яка завершилась тим, що спершу Вищий Господарський Суд відправив справу на повторний розгляд, а 12 травня 2010 року Господарський суд півострова знову підтримав вимогу Духовного управління мусульман Криму (ДУМК), удруге зобов’язавши міськраду укласти договір оренди земельної ділянки для будівництва мечеті.

Натовп наркоманів чи борці проти отрути?

Натовп наркоманів чи борці проти отрути?

«Марш свободи» у рамках «Всесвітнього конопляного маршу» в Україні відбудеться вже вшосте. У Києві він стартує сьогодні на Михайлівській площі о 14:00. 22 травня схожі акції відбудуться також у Дніпропетровську та Сімферополі. Організатори «маршу» — об’єднання громадських ініціатив «Об’єктивна реальність» — вже вкотре переконують українське суспільство в тому, що не прагнуть легалізувати наркотики, а лише вимагають від керівництва держави зупинити наркокорупцію в міліції та в інших силових структурах і спрямувати зусилля правоохоронців на боротьбу з «наркобізнесом» і «наркорекетом у погонах».

Всі статті рубрики