Новий варіант старої традиції

Новий варіант старої традиції

Трансформація розіграшу Кубка УЄФА в Лігу Європи вийшла символічною. Останній переможець турніру під старою назвою, донецький «Шахтар», поступився у «плей–оф» нового змагання лондонському «Фулхему». Англійці ж своєрідну естафетну паличку не втримали, а передали її у фіналі мадридському «Атлетико». Для популярного іспанського клубу, який починав сезон у Лізі чемпіонів, цей євротрофей став другим в історії — вже в далекому 1962 році «матрацники» вигравали Кубок кубків. Принагідно згадаємо, що в 1986–му «Атлетико» поступився у фіналі цього ж турніру київському «Динамо» і відтоді у фіналах єврокубків не грав. Попри те що Лігу Європи вважають турніром для клубів другого ешелону, позавчора фіналісти продемонстрували цілком пристойний футбол. Команди дивували високими швидкостями — залишалося тільки дивуватися, де футболісти беруть сили наприкінці сезону, та ще й за прохолодної дощової погоди? Для фінішного ривку суперники зібралися й виклалися повністю. І не просто так після фінального свистка деякі з гравців попадали на газон. Якщо мадридцям додала снаги для святкування перемога, то лондонцям брати сили було нізвідки. До того ж проти британців уболівала німецька публіка, адже «Фулхем» у попередніх раундах «плей–оф» образив і місцевий «Гамбург», і «Вольфсбург».

Київ б’є Київ

Київ б’є Київ

«Будівельник», шестиразовий чемпіон України, востаннє здобував золоті медалі внутрішньої першості далекого 1997 року. Після того одна з двох найтитулованіших українських команд (в «Азовмашу» теж шість золотих комплектів нагород) по разу вигравала «срібло» й «бронзу», а пізніше взагалі втратила статус лідера вітчизняного баскетболу. Але зараз у вболівальників «Будки» чудовий настрій: після багатьох років животіння їхні улюбленці нарешті мають надійну фінансову підтримку, а позавчора вперше за 12 років отримали право позмагатися у фінальному поєдинку за звання чемпіона країни. У попередньому сезоні кияни грали у фіналі УБЛ, але тоді й ліга була «неофіційна», і сила опонентів — зовсім інша.

ХРОНІКА

ХРОНІКА

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Володимир Коробков: Коли хочеш досягнути вагомих результатів, доводиться йти на жертви

Володимир Коробков: Коли хочеш досягнути вагомих результатів, доводиться йти на жертви

Що не кажіть, а в кар’єрі успішного тренера велику роль відіграє простий випадок. А ще — уміння опинитися в потрібному місці в потрібний час. Саме так і сталося з Володимиром Коробковим, котрий наприкінці квітня отримав свій, наразі найбільший ужинок на тренерській ниві — із «Дніпром» став чемпіоном України серед команд жіночої баскетбольної ліги. Наставник пропрацював із дніпропетровками заключну частину чемпіонату та «фінал восьми», і саме під його керівництвом «дніпрянки» перемогли у вирішальному поєдинку київське «Динамо». Зараз чемпіонки України перебувають у відпустці, а тренер уже думає про підготовку команди до нових змагань, на які керівництво клубу має дуже амбітні плани.

Всі статті рубрики