«Малютка»–вбивця?

«Малютка»–вбивця?

Головному санітарному лікарю Тернопільської області доручено провести детальне розслідування смерті немовляти, яку, ймовірно, спричинила неякісна харчова суміш для дітей. Як повідомила Державна санітарно–епідеміологічна служба, головний державний санітарний лікар України Геннадій Рожков доручив провести позапланову службову перевірку ВАТ «Хорольський молококонсервний комбінат дитячих продуктів» із лабораторним дослідженням зразків продукції, яку випускає це підприємство. Таке рішення ухвалене у зв’язку зі смертю тримісячної дівчинки з села Жуківці Лановецького району Тернопільської області. Швидше за все, дитину вбила суміш «Малютка» виробництва саме хорольського комбінату.

А тіло — за бортом

А тіло — за бортом

Старший помічник капітана кіпрського корабля «ОПС Гамбург» зник із судна ще напередодні Дня Перемоги. Його тіло знайшли за п’ять кілометрів від порту, повідомляє ТСН. Що трапилося з українцем, як він загинув? Ці запитання наразі залишаються без відповіді. В українському консульстві у Парижі факт загибелі українця підтвердили, однак по детальнішу інформацію просили звертатися до Міністерства закордонних справ України. Проте у вітчизняному МЗС про смерть українця — ні слухом, ні духом.

Не сипте сіль на рани

Не сипте сіль на рани

Вінницька правозахисна група поширила днями приголомшливу новину. На адресу правозахисників надійшла скарга від шістьох вихованців Куряжської виправної колонії для неповнолітніх, які розповідають про «знущання, катування та приниження». Хлопці кажуть, що минулого місяця їх жорстоко побили вихователі за нібито порушене табу на паління. Причому били «руками, ногами та гумовими палицями». Повернувшись після педагогічної екзекуції до житлового приміщення, потерпілі, за їхніми словами, на знак протесту порізали собі вени, але тим самим заробили ще більше проблем. Хлопців побили знову, а для більшої переконливості ще й посипали їм рани сіллю.

«Гав» на «самурая»

«Гав» на «самурая»

Партію холодної зброї намагався вивезти в Росію 37–річний мешканець Краснодарського краю. Він повертався додому через пункт пропуску «Довжанський» і направив свою «Тойоту» на смугу спрощеного контролю — так званий «зелений коридор». Інтуїція підказала українським прикордонникам, що спрощеною перевіркою тут не обійтися.

Замість кондуктора — «шлагбаум»

Замість кондуктора — «шлагбаум»

Уже до кінця поточного року київська міська влада планує обладнати рухомий склад наземного комунального транспорту — тролейбуси, трамваї й автобуси — турнікетами, мобільними касовими апаратами і пристроями для зчитування безконтактних карток — валідаторами. Як повідомляє «Ліга–бізнесінформ» із посиланням на офіційне розпорядження Київміськ­держадміністрації, у мерії впевнені: нова система забезпечить повноту збору оплати за проїзд, ліквідує зловживання під час продажу квитків і покращить фінансове становище транспортних підприємств.

Танці для глухих

Танці для глухих

Як уже повідомляла «УМ», 6 травня в Чернігові відбувся благодійний концерт за участю чиновників та депутатів чернігівської мерії, підприємців, журналістів і представників місцевих громадських об’єднань, які продемонстрували свої хореографічні вміння. Зібрані кошти учасники благодійного проекту «Танець мрій–2» планують витратити на закупівлю слухових апаратів для ветеранів Великої Вітчизняної війни.

Не полюйте на відьом, бо підуть у «тінь»

Не полюйте на відьом, бо підуть у «тінь»

Зареєстрований у Верховній Раді 13 квітня законопроект 6299 про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо заборони діяльності екстрасенсів, знахарів, ворожок, хіромантів та послуг із передрікання долі від початку наробив багато галасу. Учора свій протест проти запропонованих народними обранцями змін, які передбачають, зокрема, заборону трансляції на телеканалах програм та відеосюжетів з участю таких «паранормальних», висловили учасники прес–конференції, організованої телеканалом СТБ.

Проїзд дозволить Сваровскі

Проїзд дозволить Сваровскі

Незабаром Львів дивуватиме туристів не лише старовинною архітектурою, а й світлофорами... «від Сваровскі». Як з’ясувалося, відомий ювелір у вільний від роботи час є власником фірми, яка займається організацією дорожнього руху та його безпекою, зокрема і світлофорами. Її фахів­ці доріг не ремонтують, але встановлюють паркувальні пристрої та дорожню розмітку, що світиться уночі.

Всі статті рубрики